Dolar

32,2854

Euro

34,9732

Altın

2.447,91

Bist

10.173,42

Libya’da insan tacirleri Birleşmiş Milletler çalışanları gibi giyiniyor

Libya'da kaçakçılar ve insan tacirleri, mültecilerin güvenini kazanmak için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği üniforma ve ekipmanlarıyla dolaşıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-12 17:18:47

Libya’da insan tacirleri Birleşmiş Milletler çalışanları gibi giyiniyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Nfomigrants haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliğinin açıklamasına göre; mülteciler yolculukları sırasında BM mensuplarını, kıyafetleri ve üzerindeki yazılardan tanıyor ve kendilerini güvende hissediyorlar.

Ancak, son zamanlarda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, Libya'daki BM mensupları gibi davranan insan kaçakçılarına karşı uyarıda bulunuyor. Örgüt, göçmenlerin kendilerinden ve alandaki örgütlerden "güvenilir bilgi" aldıklarını iddia ediyor. Yetkililer, ülkenin farklı bölgelerinde kaçakçı ve tacirlerin, göçmenlerin geçiş alanlarında BM yetkililerinin sahte logo ve kıyafetleri ile dolaştıklarını belirtti.

BM yetkililerinin, göçmenlerin yakalandıklarında ya da merkezlerde tutulduklarında parasal olaylarıyla ilgilenmediklerini, buralarda mültecilerin kaçakçı ve tacirlerin oyunlarına karşı dikkatli olmalarını istedi.

BM yetkilileri, sadece resmi karaya çıkarma veya insani tıbbi malzeme konusunda, ayrıca insanların durumlarını takip edip insani bir şekilde gözaltı merkezlerine tarnsferleri konularında yardımcı olabildiklerini aktardı.

BM sözcüsü Babar Baloch, "Yetkililerin bu insanları tutuklamasını istiyoruz," dedi ve bunları yapanların açık bir biçimde suç işlediklerini söyledi.

Kaynak : infomigrants.net

Haber Ara