Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İdlib'e operasyon sürerken, Rusya'dan saldırıları meşrulaştırma hamleleri

Rusya'nın İdlib'e yönelerek muhalifleri kuşatma hamlesi ve Esed ile İranlı milisler eşliğinde sürdürdüğü operasyon devam ederken Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu saldırıları meşrulaştırmaya çalıştı. Lavrov, Doğu Guta'dan Esed rejimine saldırıldığını iddia etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-23 09:50:53

İdlib'e operasyon sürerken, Rusya'dan saldırıları meşrulaştırma hamleleri

TIMETURK | ÇEVİRİ

Rusya Savunma Bakanı Sergey Lavrov ve Suriye Müzakere Komisyonu Heyet (SNC) başkanı Nasır Hariri biraraya geldi. Pazartesi bir araya geldiği belirtilen ikilinin görüşmesinde Lavrov'un “DAEŞ (IŞİD) teröristleri Suriye topraklarında bir halifelik kurma amacına ulaşamadı ancak halen bastırılması gereken bazı terörist gruplar var” dediği aktarıldı. Terörizmle mücadelede Astana sürecine atıfta bulunan Lavrov, Rusya, Amerika ve Ürdün arasında güneyde bir gerilimi düşürme bölgesi oluşturma anlaşmalarına da değindi.

"DOĞU GUTA'DAN ESED REJİMİNE SALDIRI YAPILIYOR"

Bununla birlikte Lavrov, İdlib ve Doğu Guta hakkında endişeli olduğunu söyledi. Güvenli bölge olan Doğu Guta'dan Suriye topraklarına ve Rus elçiliği toprağına saldırıların yapıldığını söyledi. Suriye Ulusal Müzakere Konseyi'nin Soçi'deki ana amacının Cenevre sürecinin BM'nin himayesinde etkili bir şekilde uygulanması olduğunu aktardı.

TÜM TARAFLARA ÇAĞRI

Suriye'nin kendi içinde kapsayıcı bir diyaloğu temin etmenin önemine işaret eden Lavrov, bütün tarafları müzakere sürecinde dış müdahaleyi önlemek için Cenevre görüşmelerine uymaya davet etti.

HARİRİ: ULUSLARARASI TOPLUM POLİTİK UZLAŞMA ANLAŞMALARINA UYSUN

Nasır Hariri de uluslararası toplumun daha önce Suriye'de yapılmış olan politik uzlaşma anlaşmalarının uygulaması konusunda Rusya'nın da sorumlu olduğunu belirtti.

RUSYA'NIN İDLİB HAMLESİ (İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

834086

Haber Ara