Dolar

32,2277

Euro

35,0204

Altın

2.429,47

Bist

10.481,30

Doğu Guta tahliyelerinde 2. gün bilançosu: Şehirden hiçbir sivil ayrılmadı

İnsani Ateşkes’in ikinci gününde Doğu Guta’dan hiçbir sivil ayrılmadı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-01 10:29:14

Doğu Guta tahliyelerinde 2. gün bilançosu: Şehirden hiçbir sivil ayrılmadı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Şam'ın kuzeydoğusundaki Wafidin bölgesinde otobüsler ve ambulanslar beş saat boyunca bekledi ancak hiçbir sivilin Doğu Guta'yı terk etmediği ve yakındaki geçiş noktalarına ulaşmadığı bildirildi.

ESED REJİMİ VE MUHALİFLER BİRBİRİNİ SUÇLADI

China'nın haberine göre "İnsani Ateşkes" Suriye'de bir günde sivillerin Doğu Guta'dan ayrılması için savaşa beş saatlik bir ara verilmesi şeklinde tasarlanmıştı. İlk günde olduğu gibi ikinci gün de hem Suriye hükümeti hem de isyancılar barışı engellemekt konusunda birbirlerini suçladı.

WAFİDİN'DEKİ GEÇİŞ NOKTASINA KİMSE GELMEDİ

Esed rejimine bağlı Suriye resmi haber ajansı SANA isyancıların Doğu Guta'dan geçiş noktalarına yüzlerce havan topu atarak Wafidin'deki geçiş noktasından sivillerin hükümet kontrolündeki bölgelere tahliyesini engellediklerini duyurdu. Havan topu atışları ve savaş uçaklarının sesleri ateşkes boyunca duyulurken Wafidin'in çeşitli bölgelerinden dumanlar yükseldi. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada ise beş saatlik arada sivil kaybın olmadığı, aradan sonra Suriye savaş uçaklarının Doğu Guta'yı bombalamayı sürdürdüğü belirtildi.

BM KARARI EN AZ 30 GÜNLÜK ARAYI GEREKTİRİYOR

İnsani Ateşkes BM Güvenlik Konseyi'nin 2401 sayılı kararından birkaç gün sonra uygulanmaya başladı, karar ise Suriye'de bütün tarafların acilen çatışmaları durdurması ve en az 30 günlüğüne insani aranın verilmesini gerektiriyor.

Doğu Guta'da ise halen 400,000 civarında insanın kapana kısıldığı ifade ediliyor.

Haber Ara