Dolar

32,2604

Euro

34,7497

Altın

2.408,88

Bist

10.267,09

Azerbaycan'da hareketlenme: Dağlık Karabağ'ı geri almalıyız

Azerbaycan milletvekili Gudrat Hasanguliyev, Ermenistan’daki durumun iç savaşa dönüşebileceği konusunda uyarıda bulunarak Bakü’nün bu fırsatı değerlendirmesi ve Dağlık Karabağ’ı geri alması gerektiğini bildirdi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-01 19:54:21

Azerbaycan'da hareketlenme: Dağlık Karabağ'ı geri almalıyız

TIMETURK | ÇEVİRİ

Azerbaycan milletvekili Gudrat Hasanguliyev, Ermenistan'daki durumun iç savaşa dönüşebileceği konusunda uyarıda bulunarak Bakü'nün bu fırsatı değerlendirmesi ve Dağlık Karabağ'ı geri alması gerektiğini ifade etti.

Ermenistan, eski devlet başkanı Serzh Sargsyan'ın başbakan olarak atanmasından ve Nisan ayının başından bu yana politik bir kriz yaşıyor. Sargsyan'ın atanması onun görevde kalma çabası olarak değerlendirildi. Bu ise onun istifasına ve geniş çaplı hükümet karşıtı gösterilere neden oldu. Ermenistan Parlamentosu yeni başbakan seçilmesi konusuna değinirken Ermenistan protestolarının lideri Nikol Pashinyan'ı başbakanlığa aday olarak dikkate alıyor.

HASANGULİYEV: TOPRAKLARIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRMEK İÇİN ZAMANINDA HAREKETE GEÇMELİYİZ

Hasanguliyev ise Azeri Basın Ajansı APA'ya verdiği demeçte, "Bir karar almalı ve topraklarımızı özgürleştirmek fırsatı adına zamanında harekete geçmeliyiz. Ermenistan'da yakında iç savaş çıkacağı beklentisi olduğundan durumu dikkatlice gözlememiz gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Azeri milletvekili aynı zamanda ülkenin parlamentosunda komşu Ermenistan'daki gelişmeleri değerlendirmek için özel bir oturum yapılmasını da önerdi.

DAĞLIK KARABAĞ: DURUMA HAKİMİZ

Günün erken saatlerinde tanınmayan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Savunma Bakanı 30 Nisan'dan bu yana Azerbaycan güçlerinin temas hattında askeri varlığının arttığını belirtti. Bakanlık, Karabağ askeri birliklerinin gelişmeleri takip ettiğini ve duruma tam hakim olmayı sürdürdüklerini iletti.

Haber Ara