Dolar

42,9027

Euro

50,5598

Altın

6.252,42

Bist

11.294,37

Avrupa'ya göçü engellemeyi amaçlıyorlar

AB, Batı Afrika’nın Sahel bölgesinde çok uluslu askeri operasyon gücüne G5 Sahel Gücü'ne yaptığı maddi yardımı ikiye katlayacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-26 19:56:19

Avrupa'ya göçü engellemeyi amaçlıyorlar

TIMETURK | ÇEVİRİ

Avrupa Birliği (AB), Batı Afrika'nın Sahel bölgesinde çok uluslu askeri operasyon gücüne G5 Sahel Gücü'ne yaptığı maddi yardımı ikiye katlayacak.

TAM OPERASYON GÜCÜNE ULAŞACAK

Avrupalı diplomatlar, militanlarla ve insan kaçakçılarıyla daha etkin bir mücadeleyi hedefliyor. Elli ülkeden bağışçıların katıldığı konferansta, bağışçı ülkeler arasında Amerika, Japonya, Norveç ve Fransa da yer alıyor. Dört yıl önce teklif edilen bölgesel gücün ise bu yıl tam olarak operasyona alınacağı belirtiliyor.

AVRUPA'YA GÖÇÜ ENGELLEMEYİ AMAÇLIYORLAR

Kıdemli bir Avrupalı diplomat, “Bölgede istikrarı sağlamakta Avrupa'nın doğrudan menfaati vardır.” dedi. Bölgede yaşanan şiddetin Avrupa'ya göçü arttırmasından ve Batı'ya yapılması muhtemel saldırılarda atlama tahtası olmasından korkuluyor. Bu nedenle bölgeye yapılacak askeri ve maddi yardımların Washington ve Avrupa milletleri için öncelikli olduğu ifade ediliyor.

MİLYONLARCA EURO MADDİ YARDIM TAAHHÜTÜ

G5 Sahel Gücü olarak adlandırılan birlikler Mali, Nijer, Çad, Burkina Faso ve Moritanya'dan askerleri içeriyor. Batılı destekçilerinin ihtiyaçlarının karşılanması için ise bu birliğe 400 milyon Euro daha ek yardım yapılması gerekiyor.

BÖLGEDE EN BÜYÜK ASKERİ BİRLİK FRANSA'NIN

Fransa'nın halen bölgede 4000'den fazla askeri bulunuyor. Fransa bölgeye önümüzdeki beş yılda 1.2 milyon Euro gelişim yardımı yapma taahhütü öne sürerken, Amerika 60 milyon Euro, Suudi Arabistan 100 milyon Euro, Birleşik Arap Emirlikleri 30 milyon Euro ve Avrupa ülkeleri karşılıklı ilişkiler temelinde 40 milyon Euro vermeyi taahhüt ediyor. Avrupa Birliği'nin toplamdaki yardımının ise 50 milyon Euro'dan 100 milyon Euro'ya çıkarılması hedefleniyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzede aileyi ziyaret etti

Haber Ara