Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Abbas 'it oğlu it' demişti, İsrailli elçiden tehdit geldi

Flistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın “itin oğlu” dediği İsrail’in Amerikan büyükelçisi David Friedman, Amerika’nın Ramallah’a gösterdiği sabrın tükendiğini ve Abbas’ın kendi insanlarına zarar verdiğini belirterek, İsrail ve Amerika’yla müzakerelere devam etmezse Abbas’ı başka birisiyle değiştirmekle tehdit etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-29 09:50:16

Abbas 'it oğlu it' demişti, İsrailli elçiden tehdit geldi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Times Of Israel'in haberine göre Friedman Mahmud Abbas'a takma adıyla seslenerek şöyle konuştu: “Şayet Abu Mazen müzakerelere ilgi göstermeyecekse eminim ki başka birisi gösterecektir.”

Haftalık Siyonist gazete Shevi'i'ye konuşan Friedman röportajının bir kısmında, “Abbas bir boşluk yaratırsa, eminim bir başkası bu boşluğu dolduracaktır. Ardından barış sürecine devam edeceğiz” diye devam etti. Röportajın tamamının ise Cuma günü yayımlanacağı bildirildi.

BİLEREK GECİKTİRİYORLAR İDDİASI

Bazı Filistinli yetkililer ise Trump yönetiminin Ortadoğu barış anlaşmasının duyurulmasını geciktirdiğini, Abbas'ın yerine gelecek yeni bir liderle daha fazla başarı şansı olduğuna inandıkları için böyle yaptıklarını söyledi.

Bununla birlikte Abbas'ın Trump'ın 6 Aralık'ta Kudüs'ü başkent ilan etmesinin ardından Amerika'yla bağları kesmesine karşın ilk defa Amerika'nın Abbas'a dair “hayal kırıklığının kabulü” resmen ifade edildi. Ramallah ile Beyaz Saray arasında remi bir iletişim halen bulunmuyor. Trump'ın “yüzyılın anlaşması” olarak nitelediği “barış önerisi” ise henüz açıklanmadı.

 

Haber Ara