Dolar

32,3736

Euro

34,7899

Altın

2.398,93

Bist

10.208,65

Beyazıt'ta polise saldırı!

İstanbul Beyazıt'ta, Celal Ağa Konağı Oteli önünde şiddetli bir patlama oldu. Patlamada 7'i polis 11 kişi öldü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-07 08:51:17

Beyazıt'ta polise saldırı!

TİMETURK I HABER MERKEZİ

İstanbul Beyazıt'taki Şehzadepaşa Caddesi'nde bu sabah, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne görev değişikliği için giden Çevik Kuvvet'i taşıyan otobüse yönelik bir saldırı gerçekleştirildi.

BOMBALI ARAÇ İHTİMALİ

Tam olarak Vezneciler metro durağı ve Celal Ağa Konağı Oteli arasında otole daha yakın kısımda gerçekleştirilen patlama ile ilgili bombalı araç üzerinde duruluyor.

Celal Ağa Konağı Oteli önünde meydana gelen patlamanın hedefi, İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne nöbet değişimi için giden Çevik Kuvvet ekibiydi.

KAÇ ÖLÜ KAÇ YARALI VAR?

Olayda 7'si polis 4'ü vatandaş 11 kişi öldü. 36 yaralı kişi yaralandı.

olay_1

bobm

Patlamada yaralananları hastanelere taşımak için bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, bomba uzmanları da olay yerinde.

BÖLGEDE SİLAH SESLERİ

Patlama sonrası bölgeden silah sesleri yükseldi. Ancak bu seslerin saldırının ardından güvenliği sağlamak için havaya ateş açan polislerden geldiği anlaşıldı.

cam

METRO VE METROBÜS SEFERLERİNDE AKSAMA

Polise yönelik saldırının ardından metro ve metrobüs seferlerinde aksamalar yaşanırken, Metroda, araçların Vezneciler durağında durmayacağı yönünde anons yapılıyor.

İKİNCİ PATLAMA İDDİASI

İlk patlamanın Beyazıt Karakolu'nun önünde meydana geldiği de belirtiliyor. Bu patlamanın ardından ikinci bir patlama daha yaşandı. Bu patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı iddia ediliyor.

patlama_1

İlk patlamanın bomba olduğu yönünde, Çevik Kuvvet aracının geçişi sırasında park halindeki bir otomobilin patlatıldığı yönünde iddialar var. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

Patlama_2

Çevik Kuvvet ekibini taşıyan otobüsün İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne gittiği bilgisi alındı.

VALİ OLAY YERİNDE

İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine geldi. Vali Şahin'in bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı.

HASAR BÜYÜK, GÜVENLİK GENİŞ

Vefa Lisesi ve çevredeki birçok dükkanın camları kırıldı, park halindeki araçlar hasar gördü. Hasar alan iş yerleri polis tarafından boşaltıldı. Polis geniş bir bölgeyi güvenlik çemberine aldı. Raylı toplu taşıma araçlarının durmasına ve diğer araçların bölgeye girmesine izin verilmiyor.

Haber Ara