Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'100. Yılında Kut'ül Amare Zaferi Sempozyumu'

'100. Yılında Kut'ül Amare Zaferi Sempozyumu'

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 14:01:45

'100. Yılında Kut'ül Amare Zaferi Sempozyumu'
Cumhurbaşkanlığı himayeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesince düzenlenen "100. Yılında Kut'ül Amare Zaferi Sempozyumu" 10 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak.

Düzenleme kurulunda Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Vahdettin Engin, Doç. Dr. Cengiz Tomar, Muzaffer Albayrak, Mustafa Karagüllüoğlu'nun yer aldığı sempozyum, 10 Mayıs'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Salonu'nda gerçekleşecek.

Yeditepe Yayınları'nın desteklediği sempozyumun bilim kurulunda, Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. Vahdettin Engin, Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, Doç. Dr. Cengiz Tomar, Dr. Sezai Dumlupınar, Muzaffer Albayrak, Prof. Dr. Mahmoud al-Qaysi, Prof. Dr. Usama Numan al-Duri, Prof. Dr. Nadheer Jabbar Huseyin, Doç. Dr. Nikolas Gardner ve Dr. David Omissi bulunuyor.

Açılış konuşmalarını Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Prof. Dr. M. Emin Arat ve Doç. Dr. Hüseyin Yayman'ın yapacağı sempozyumda gün boyu üç oturum gerçekleşecek.

Oturumlarda,"İngiltere'nin Birinci Dünya Savaşı Döneminde Mezopotamya Harekatına Yaklaşımı", "General Townshend'in Raporlarına Göre Kut'ül Amare'de İngiliz Savunması", "Yeryüzündeki En Büyük Müslüman Gücü: İslam, Hint Ordusu ve Britanya Hindistanı'nın Büyük Stratejisi", "Kut'ül Amare Zaferi ile İlgili Türkçe Hatıratlar", "Kut'ül Amare Zaferinde Almanların Rolü", "Kut'ül Amare Savaşı'nda İngiliz Esirleri" ve "Iraklı Tarihçilerin Kut'ül Amare Savaşı'yla İlgili Görüşleri" gibi çeşitli tebliğler sunulacak.

- Konya ve Ankara'da da panel, sergi düzenlenecek

Sempozyum kapsamında 16 Mayıs'ta Konya'da Dedeman Otel'de, 24 Mayıs'ta Ankara'da Rixos Otel'de panel düzenlenecek.

Açılacak sergi ise 17-21 Mayıs'ta Konya İl Halk Kütüphanesi'nde, 25 Mayıs-3 Haziran'da Ankara Milli Kütüphane Başkanlığı'nda, 6 Haziran-3 Temmuz'da İstanbul Beyazıt Kütüphanesi'nde tarihseverlerle buluşacak.

Sempozyumun detayları "kutulamare.gov.tr" internet sitesinden incelenebilecek.

Haber Ara