Dolar

32,5309

Euro

34,9239

Altın

2.438,07

Bist

9.716,77

Zaharova: Türkiye'nin dersini aldığını...

Uçak krizi sonrası Rusya'nın çektiği sıkıntıları unutan Rus Sözcü Zaharova, 'Türk tarafının gereken dersleri aldığını düşünüyorum.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-24 17:07:44

Zaharova: Türkiye'nin dersini aldığını...

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN

Türkiye-Rusya arasında yaşanan uçak düşürme krizinin üzerinden tam 1 yıl geçti.

Rusya ile Türkiye arasında yaşanan bu gerilim her iki ülkeyi de olumsuz etkiledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin ardından ilişkiler düzelmeye başladı.

"TÜRKİYE'NİN GEREKEN DERSİ ALDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

Türkiye ile Rusya arasındaki uçak krizinin üzerinden bir yıl geçmesi konusunda açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ülkesinde yaşanan sıkıntıları çabuk unuttu.

Zaharova, "Bir yıl önce gerçekleşen trajediye gelince, bununla ilgili yorum yapması gereken biz değil, Türk tarafıdır. Türk tarafının gereken sonuçları çıkarıp gereken sözleri söylemesi ardından ilişkilerin normalleştirilmesi kararı alındı. Türk tarafının gereken dersleri aldığını düşünüyorum." dedi.

RUSYA'DA SEBZE SIKINTISI

Türkiye ile yaşanan uçak krizi ardından Rusya, Sebze meyvede ambargo kararı almıştı. Bu kararın ardından Rusya içeride kıtlık ve pahalılıkla boğuşmaya başladı.

Gıda alımını en çok Türkiye'den yapan Rusya, Avrupa'dan da ithal edemeyince sıkıntı büyümüştü. Ruslar fiyatlarda yaşanan artışa tepki göstermişti.

Haber Ara