Dolar

32,5342

Euro

34,9406

Altın

2.438,11

Bist

9.716,77

Yüz yüze eğitim detayları | Ziya Selçuk açıklama yaptı!

Yüz yüze eğitim alacak öğrencilerin hangi sınıf olduğu merak konusu haline geldi. Peki ama hangi öğrenciler yüz yüze eğitim alacak? Milli Eğitim Bakanlığı'na yöneltilen yüz yüze eğitim sorularına ilişkin açıklamalarda bulunan Ziya Selçuk, kimlerin eğitim alacağına ve nasıl bir süreç izleneceğini açıkladı. İşte yapılan açıklamadan detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-02 10:25:52

Yüz yüze eğitim detayları | Ziya Selçuk açıklama yaptı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim konusunda merak edilen detayları açıkladı. Bu açıklamada dikkati çeken;

"Sabırla bizlere destek veren velilerimize şükranlarımı sunuyorum. Köy okullarımızda 15 Şubat'ta yüz yüze eğitimi açıyoruz. 15 Şubat'ta tüm bağımsız anaokullarımızı da yüz yüze açma kararı verdik. İlkokullarımız seyreltilmiş şekilde haftanın iki günü devam edecekler. 8. ve 12. sınıflar 1 Mart'ta tam zamanlı başlayacak, Bilim Kurulu'nun öngördüğü şekilde sınıflarında yerlerini alacaklar.

Lise öğrencilerimizin sınavları Mart'ta yapılacak. Yüz yüze eğitime başlayan öğretmenler Şubat'ta aşılanacak. Bazı illerde salgınla ilgili vaka sayılarının çok düşük olduğunu görüyoruz. Kararlar doğrultusunda farklı sınıf düzeylerinde de il bazlı olarak yüz yüze eğitim kararları alınabilecektir." sözlerden bahsetti.

Yüz Yüze Eğitim Ne Zaman Başlayacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısında yüz yüze eğitim ile ilgili; 

"15 Şubat'ta köy okulların açılmasını kararlaştırdık. Olağan bir artış söz konusu olursa eğitime yeniden ara verilecektir. 8. ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel okulların eğitim öğretimin 1 Mart'tan itibaren başlaması için hazırlıklara başlanacak. Vaka sayısının düşüşüne göre esnaflara yönelik kısıtlamalar için gerekli takvimin başlatılmasını hazırlıyoruz." açıklamasında bulundu.

Haber Ara