Dolar

32,5584

Euro

34,9477

Altın

2.438,04

Bist

9.716,77

Yunanlı gazeteci Apostolou : Erdoğan, Orta Doğu’ya hâkim oldu

Yunanlı yazar Panagiotis'un kalem aldığı, “Erdoğan, Orta Doğu’ya hâkim oldu” başlıklı makalesinde, “Son yıllarda Türkiye, Orta Doğu'da da baskın bir oyuncu oldu. Erdoğan, Orta Doğu’ya hâkim oldu” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-10 12:07:27

Yunanlı gazeteci Apostolou : Erdoğan, Orta Doğu’ya hâkim oldu

Yunan haber sitesi Pronews'de gazeteci ve yazar Panagiotis'un kalem aldığı, “Erdoğan, Orta Doğu'ya hâkim oldu; ABD ve Rusya, Libya'yı böldü” başlıklı makalesinde “Son yıllarda Türkiye, Orta Doğu'da da baskın bir oyuncu oldu. Erdoğan, Orta Doğu'ya hakim oldu” dedi.

Yazar makalesinde; ABD ve Rusya'nın, petrol uğruna Orta Doğu ülkelerinin çoğunda yıkıma neden olduğunu belirterek sözü Türkiye'ye getirdi ve şu yorumda bulundu:

“Son yıllarda Türkiye, Orta Doğu'da da baskın bir oyuncu olmuştur. Türkiye'nin lideri Erdoğan, Orta Doğu topraklarının birçoğunu Osmanlı İmparatorluğu'nun mülkiyeti olarak görüyor ve bugün bu konuyu ‘sürekli' dillendiriyor.
Son yıllarda öngörülemeyen boyutlar alan ve daha geniş coğrafi alan için inanılmaz riskler taşıyan bir oyun oynanıyor.
Bu ‘akıllı', tehlikeli ama aynı zamanda bir Türk Sultanı hakimiyeti oyunu maalesef, hem ABD, hem de Rusya tarafından desteklenmektedir.”

Rusya ve Türkiye Devlet Başkanları arasındaki yakınlıktan rahatsızlığını gizlemeyen Yunanlı yazar Apostolou, “Putin ve Erdoğan yakın arkadaş. Müttefik oldular ve Vladimir Putin Erdoğan hakkında konuşurken ağzından bal damlıyor” dedi.

Türkiye'nin, ABD'nin yaptırım tehdidine rağmen Rusya'dan S-400 Hava Savunma Füze Sistemi'ni aldığını belirten Apostolou, Ankara'nın ABD'nin uyarılarına meydan okuduğunu ve meydan okumaya devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her gün Trump ve Putin'i “zor durumda bırakıyor olsa da,” Putin ve Erdoğan'ın Orta Doğu'da baskın bir rol üstlendiklerini belirtti.

Putin ve Erdoğan arasındaki yakın ilişkilerin, Suriye'de Kürt devletinin kurulmasının da engellendiğini belirten Yunanlı yazar; Libya'daki artan gerilimlerin ortasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türk mevkidaşı ile görüşmek Türkiye'ye gittiğini ve Rus gazını Türkiye'den ve güney Avrupa'ya taşıyacak olan TürkAkım boru hattını açtığını belirterek, Libya konusundaki görüş ayrılıklarının boru hattının açılışını engellemediğini dikkat çekti.
Güneydoğu Akdeniz'deki gelişmelere de dikkat çeken Yazar Apostolou, ”Güneydoğu Akdeniz'de hiçbir proje, Türkiye'nin katılımı olmadan uygulanamaz!” dedi.

Apostolou, Yunan Başbakanı Miçotakis'in ABD ziyaretinde, Trump'ın soğuk tavrını da eleştirdi ve Atina'ya destek vermemekle suçladı.

Haber Ara