Dolar

32,5244

Euro

34,9402

Altın

2.438,47

Bist

9.716,77

Yunanistan'dan Türkiye'deki Rumlara farklı vize uygulaması

Yunanistan'ın İstanbullu ve Hataylı Rum Ortodokslar'a vize başvurularında farklı muamele uyguladığı ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-21 12:04:53

Yunanistan'dan Türkiye'deki Rumlara farklı vize uygulaması

Dünya Bülteni'nin aktardığı habere göre Yunanistan, Türkiye'deki Ortodoksların Ekümenik Patrikhane'den aldıkları bir vaftiz belgesi ile Rum olduklarını kabul ediyor.

VİZE KONUSU

Yunanistan İstanbul Rumları diğer vatandaşlardan daha ayrıcalıklı bir prosedüre tabi tutuluyor ve vize ücreti ödemiyorlar.  Vaftiz belgeleri Fener Patrikhanesi'nden olmayan Hataylı Rum Ortodokslar ise İstanbul Rumlarından farklı olarak diğer vatandaşlarla aynı vize başvuru şartlarına uymak zorunda kalıp, vize ücreti de ödüyorlar.

RUM LİSESİ AYRICALIĞI DA İPTAL OLDU

Rum Lisesi mezunu Hataylılar ise Yunanca bildikleri gerekçesiyle diğer Rumlar gibi ücretsiz vize başvurusu yapabiliyorlar.

5 Ekim 2015 tarihinde Yunanistan Başkonsolosluğu tarafından 'Kosmos Vize Hizmetleri'ne iletilen kararnameye göre, Rum okulundan mezun olmasına bakılmaksızın vaftiz belgesi Ekümenik Patrikhane'den olmayan veya nüfus kütüğü Hatay olan tüm Rum Ortodokslar vize için ücret ödeyecek ve diğer vatandaşlarla aynı belge prosedürüne tâbi olacaklar. Böylece Rum Lisesi mezunu Hataylı Rum Ortodokslara verilmiş olan ücretsiz vize hakkı da geri alınmış oldu.

Haber Ara