Dolar

32,4957

Euro

34,9138

Altın

2.441,66

Bist

9.716,77

Yunan haber sitesi: Türkiye bölgedeki gücünü artıracak

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde başlayan çatışmalar sürerken; Yunan haber portalı HuffPost Greece, iki ülke arasındaki çatışmaların Türkiye’nin bölgedeki gücünü artıracağını öne sürdü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-01 09:20:27

Yunan haber sitesi: Türkiye bölgedeki gücünü artıracak

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde başlayan çatışmalar sürerken; Yunan haber portalı HuffPost Greece, iki ülke arasındaki çatışmaların Ankara'nın bölgedeki gücünü artıracağını öne sürdü.

Yunanistan haber portalı HuffPost Greece'e göre çatışmanın nasıl biteceğine dair üç farklı senaryo var:
“Birincisi, Ermenistan yeniden başarı sağlarsa, Ankara Azerbaycan'ı desteklemek üzere daha da etkin olacaktır. ... Aynı zamanda Moskova'nın Erivan'ı desteklemesi, Ermenistan'ın Rusya yanlısı bir siyaseti devam ettirmesi açısından vazgeçilmez bir şart. Bu durumda Ankara ile Moskova karşı karşıya gelebilir. ... İkinci senaryoda ise, Azerbaycan kazanırsa yukarıda analiz ettiğimiz nedenlerle Rusya duruma müdahale edecektir. Türkiye bu durumda da Rusya'ya müdahale etmek gibi bir ikilemde kalır. ... Üçüncü senaryodaysa, bölgedeki çatışma fiili durumu değiştirmezse Bakü, buna bağlı olarak da Ankara kendilerini yenilmiş hissedecektir. ... En muhtemel senaryo Türkiye'nin krizden sonra Azerbaycan'daki askeri varlığını sürdürerek buradaki pozisyonunu güçlendirmesi.”

Ermenistan-Azerbaycan cephe  hattında çatışmalar gece boyu sürdü

Öte yandan Azerbaycan ordusu, işgal altındaki toprakları kurtarmak için Ermenistan ordusuna yönelik başlattığı karşı saldırıyı gece boyu sürdürdü. Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, gece boyunca birliklerin, işgal altındaki topraklardaki Ermenistan güçlerinin mevzilerine ezici topçu saldırıları düzenlediği bildirildi. Bakanlık, Ermenistan mevzilerine yapılan top atışlarının görüntülerini de paylaştı.

Kaynak: HuffPost Greece+Ajanslar

Haber Ara