Dolar

32,5182

Euro

34,9167

Altın

2.439,05

Bist

9.716,77

Yüksekdağ ve Önder adliyeye sevk edildi

Terör soruşturması kapsamında gece Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, getirildikleri Diyarbakır'da adliyeye sevk edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-04 10:22:40

Yüksekdağ ve Önder adliyeye sevk edildi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında Ankara'da eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, sorgulanmak üzere özel uçakla Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Diyarbakır'a getirildi.

Yüksekdağ ve Önder, güvenlik önlemleri altında havalimanından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından Yüksekdağ ve Önder, getirildikleri Diyarbakır'da adliyeye sevk edildi.

Yüksekdağ, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü terör soruşturması çerçevesinde, daha önce çağrılmasına rağmen ifadeye gitmediği gerekçesiyle Ankara'daki evinde gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ, haziran ayında daha önce aldıkları karar gereği ifade için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına kendi istekleriyle gitmeyeceklerini açıklamışlardı.

Haber Ara