Dolar

32,5458

Euro

34,9088

Altın

2.444,35

Bist

9.716,77

Yüksek tansiyonu teşvik eden 9 yiyecek

Hipertansiyon, çok yüksek tansiyon ile karakterize bir hastalıktır. edavi edilmezse bu hastalık birçok komplikasyona neden olabilir. Ayrıca, hipertansiyonu kontrol altına almak söz konusu olduğunda diyet en önemli faktördür.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-12 12:47:32

Yüksek tansiyonu teşvik eden 9 yiyecek

Hipertansiyon, çok yüksek tansiyon ile karakterize bir hastalıktır. Fransa'da 10 milyondan fazla insanı etkileyen bu durum, en sık görülen kardiyovasküler rahatsızlıklardan biridir. Tedavi edilmezse bu hastalık birçok komplikasyona neden olabilir. Ayrıca, hipertansiyonu kontrol altına almak söz konusu olduğunda diyet en önemli faktördür. Tuz, ondan muzdarip insanların vizöründeki ana çeşni olduğundan, diğer yiyeceklerin de dahil olabileceğini bilmelisiniz.

İnme için bir numaralı risk faktörü olan yüksek tansiyon, "sessiz katil" olarak adlandırıldı. Ve iyi bir nedenden dolayı, bu hastalık genellikle asemptomatiktir. Sonuç: Şeker hastaları federasyonuna göre hipertansiyonlu 16 milyon kişiden sadece 12 milyonu tedavi ediliyor.

Tuz, tansiyonun düşmanı 

Hipertansiyonu olan kişiler, kan basıncını dengelemek için tuz alımını azaltmanın gerekli olduğunu bilirler. Bu bilimsel çalışma, orta düzeyde tuz tüketiminin (günde 5 ila 6 g) kardiyovasküler sağlık için önemli bir yararlı etkiye sahip olacağını ekleyerek bunu doğrulamaktadır. Bazıları, tuzun kan basıncı üzerindeki etkileri konusunda şüpheci olmaya devam etse de, tüm bilim insanlarının tuz alımını sınırlamanın gerekli olduğunu söylerken oybirliği içinde olduğu gerçeği kalır. Bu çeşni tartışma konusu ise, diğer yiyecekler de ölçülü olarak tüketilmelidir.

Kan basıncınızı artıran 9 yiyecek

1. Meyan kökü

Tipik tadı birçok kişi tarafından beğenilse  de meyan kökü sağlık risklerinden yoksun değildir. Meyan kökü ekstresinden yapılan ürünler kan basıncını artırabilir. 

2. Soğuk etler

Fransa'da şarküteri çok popüler ve en çok tüketilen gıdalardan biridir. Ancak bilmeniz gereken şey, soğuk etlerin önemli miktarda  gizli tuz içerdiğidir. Bu nedenle bu yiyecek, kan basıncını artırma riski altında ölçülü tüketilmelidir.

3. Kırmızı et

Çok fazla  kırmızı et tüketmek  sağlığınız için zararlı olabilir. Fransız kadınları üzerinde yapılan bir  araştırma, kırmızı et tüketimi ile artan kan basıncı arasında bir ilişki buldu.

4. Soya sosu

Asya mutfağı meraklılarının pişmanlık duyduğu soya sosu, tuzu çok yüksek bir çeşnidir. Bu nedenle, kan basıncınızı dengelemek için soya sosu tüketiminizi hafifletmek çok önemlidir.

5. Peynir

Peynir, yadsınamaz bir şekilde Fransız gastronomi mirasının bir parçasıdır. Bununla birlikte, ikincisi tuz bakımından da zengindir. Bu nedenle, hipertansiyona yatkın olduğunuzda peynir tüketiminizi azaltmak önemlidir.

6. Endüstriyel yemekler

Endüstriyel yemekler birçok nedenden dolayı sağlığınıza zararlıdır. Bunlar genellikle çok tuzludur ve kardiyovasküler sağlığınızı olumsuz etkiler.

7. Gazlı içecekler ve diğer şekerli içecekler

Gazlı içecekler  örneğin endüstriyel meyve suyu gibi diğer şekerli içecekler anlamlı göre tansiyonunuzu yükseltir.

8. Patates

Ezilmiş, kızartılmış veya basitçe buharda pişirilmiş patatesler çok yönlü ve lezzetli bir besindir. Yine de ve bu çalışmaya göre  fazla tüketilirse tansiyonunuzu yükseltebilecek bir besindir.

9. Alkol

Alkol kullanımı sağlık için tehlikelidir. Bu özellikle kardiyovasküler sağlığınız söz konusu olduğunda doğrudur: Bu çalışmaya göre aşırı alkol tüketimi kan basıncını artırır. Uzmanlar sağlıklı bir yaşam için, alkolün bırakılmasını öneriyor.

Kaynak: Santeplusmag

Haber Ara