Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

YPG’den Moskova’ya ziyaret

YPG’nin siyasi kolu Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed başkanlığında bir heyetin, Cuma günü Rusya’nın başkenti Moskova’ya gittiği, başta Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Rus yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştireceği öğrenildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-30 09:09:59

YPG’den Moskova’ya ziyaret

YPG'nin siyasi kolu Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed başkanlığında bir heyetin Cuma günü Rusya'nın başkenti Moskova'ya gittiği, başta Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Rus yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştireceği öğrenildi.

Rojava Özerk Yönetiminden İlham Ahmed başkanlığında bir heyetin Moskov'ada bulunduğu, heyetin Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir araya geleceği öğrenildi.

Heyette, Suriye Süryani Birliği Partisi (SUP) Eşbaşkanı Sanharib Barsoum, DSM Başkanlık Konseyi Üyesi Sihanok Dibo ve DSM Eşbaşkan Yardımcısı Hikmet Habib yer alıyor.

Rûdaw'a konuşan Sihanok Dibo, resmi davet üzerine Moskova'da bulunduklarını dile getirdi.

Dibo, Suriye Halkın İradesi Partisi (PWP) ile Suriye'deki siyasi çözüm vizyonu hakkında birkaç konuyu içeren bir mutabakat anlaşması imzalayacaklarını söyledi.

Sihanok Dibo, heyetin programı kapsamında, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavorv ile de bir görüşme gerçekleştireceğini ve Moskova'da çok sayıda yetkili ile görüşeceklerini belirtti.

Kaynak: Rudaw

Haber Ara