Dolar

32,5244

Euro

34,9402

Altın

2.438,47

Bist

9.716,77

Youtube'da beğenilen TikTok özelliğini uygulamasına getiriyor!

Youtube, TikTok ve İnstagram Reels özelliklerini 'Youtube Shorts' adıyla uygulamaya getiriyor. Peki Youtube Shorts nedir? Youtube Shorts özellikleri nedir? Youtube Shorts ne zaman kullanıma sunulacak? İşte detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-05 13:59:37

Youtube'da beğenilen TikTok özelliğini uygulamasına getiriyor!

Dünyaca kullanılan ve hakkında yasaklamalar bulunan TikTok, elzem özelliği diğer platformlarca ilgi ile karşılanıyor. TikTok'la gelen 15 saniye boyunca video çekme ve arka plana müzik ekleyebilme özelliği, son zamanlarda Reels adı ile İnstagram'da da kullanılmaya başladı. Özelliğin kullanıcılar tarafından bu kadar sevilmesi YouTube'nin de ilgisini çekmeyi başardı. Youtube Nisan ayında TikTok'a rakip uygulama Youtube Shorts adı ile bir çalışma yaptığını zaten açıklamıştı.

Yeni özelliğinin sinyalleri uygulama üzerindeki bazı araçların yerlerinin değişmesinden tahmin edilebiliyor.  üst kısımda bulunan kamera düğmesi alt çubuğa, büyük bir artı şeklinde oluştur düğmesi şeklinde geliyor. YouTube bildirimler simgesi de üst tarafa taşınıyor. Şu an için bu güncelleme YouTube 15.30 sürümüyle Androide sunulmaya başladı. Henüz bu yeni dizayn değişikliğinin iOS için ne zaman geleceği henüz belli değil. 

youtube-uygulamasi-shorts-guncellemesi-1-e1599292354992

Google, bu özellik ile diğer uygulamalardan ayrı ama aynı zamanda Youtube ile senkronize şekilde çalışabilen bir mekanizma oluşturamaya çalışıyor. Shorts için yayınlanacak güncellemenin tarihi hakkında henüz bir açıklama gelmedi. Ancak şuanki tasarımsal değişikliğin yeni özelliklere yer verilmesi için denendiği gizli bir gerçek. 

Haber Ara