Dolar

32,5433

Euro

34,9416

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

Yolların buluşma noktasında Erdek

Erdek’e 1 km mesafede bulunan Seyitgazi (Adak) Tepesi, Apostol (Çifte Oluklar), Muhla Kalesi ve Palata Çeşmesi başlıca piknik alanlarından

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-18 15:25:05

Yolların buluşma noktasında Erdek

1950'li yıllardan günümüze dek Türkiye'de turizm anlayışının oluşumunda ve gelişmesinde büyük payı olan Erdek, plajlarıyla ülkemizin en güzel noktalarından biri konumunda. 12 km. uzunluğunda olan sahil bölgesinde birçok motel, otel ve dinlenme tesisleri mevcut.

Gönen ve Bandırma bağlantılı olarak İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerden Erdek'e ulaşım imkanı bulunuyor. Erdek'e 1 km mesafede bulunan Seyitgazi (Adak) Tepesi, Apostol (Çifte Oluklar),  Muhla Kalesi ve Palata Çeşmesi  başlıca piknik alanlarından.

Ayrıca kıyı şeridinin devam ettiği bölgede uzanan Narlı, Ocaklar, Paşalimanı Adası ve İlhan Köyü görülmeye değer eşsiz yerler. Plaj, Edincik bölgesinden başlayıp, Çuğra'ya kadar uzanıyor. Sahillerin neredeyse tamamında kamplar ve konaklama tesisleri mevcut.

Bandırma - Erdek yolunda, Erdek girişinde Kyzikos antik harabeleri bulunuyor. Geçmiş zamanda oldukça büyük bir uygarlık olan Kyzikos harabelerinin bugün oldukça kötü bir görünümü var. Medeniyetin kalıntılarının oldukça büyük bir bölümünün toprak altında olduğu sanılmakta. Şehir bölgesinde de yer yer antik bulgulara rastlanabiliyor. Harabelerin 10 dakikalık yürüyüş mesafesi uzağında ise Hadrianus Tapınağı görülüyor. Tapınağın bugün sadece duvarları ayakta kalmış durumda..

Antik kalıntılar dikkatinizi çeker mi?

Erdek'in biraz daha güney doğusunda bulunan Seyitgazi tepesinde de bazı antik kalıntılar görülmekte. Bu kalıntılardan biri de Erdek Kalesi. Yükselti ve engebenin hayli fazla olduğu bir yere yapılmış olan kale bugün itibariyle yıkıntı bir görünümde. Ayrıca Seyitgazi Tepesi'nde de, misafirlerin ve civar köylerden gelenlerin adaklarını yerine getirip, dilek tuttukları bir mağara bulunuyor. Bunların dışında, aynı çevrede başka mağaralarla da karşılaşmak mümkün. Erdek'in yaklaşık olarak, 250 metre karşı tarafında bulunan Zeytinadası'nda da bir kaç tarihi kalıntı mevcut.

Şehir Surları: Aşağı Yapıcı yolundan köy yakınında bulunan Demirkapı bölgesine gidildiği takdirde bazı sur kalıntıları görülebilmekte. Bu bulgular Erdek Körfezi'ne kadar uzanıyor.

Kaleler: Seyitgazi Tepesi'nde sekiz adet kale mevcut. Aynı zamanda 5 km kuzeyinde de Muhla Kalesi bulunuyor. 

Erdek bölgesindeki çoğu noktaya şehiriçi ulaşım seçenekleriyle ulaşılabiliyor olsa da tüm noktaları görebilmek için özel araçla gelmek avantaj sağlayan bir detay. Erdek merkezi gezdikten sonra ardından gelen ve ödüllü plajıyla bilinen Ocaklar'ı ziyaret edebilirsiniz. Deniz kenarında, Kapıdağ eteklerinde bulunan bu turistik belde, görülmeye değer. Ardından Narlı Köyü istikametine giderseniz Marmara Denizi'nin eşsiz güzellikleri ve Adalar manzarası sizi büyüleyecek.

Haber Ara