Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

Yoğurt nasıl mayalanır püf noktaları | Taş gibi yoğurt yapımı

Yoğurt nasıl mayalanır püf noktaları nelerdir? Evde yoğurt mayalamak aslında zor bir işlem değil. Birkaç püf noktasına dikkat ederek taş gibi, enfes bir yoğurt yapabilirsiniz. Ev yapımı yoğurtlarda genelde yaşanan sorun ya da şikayet, yoğurdun sıvı olması ve uzaması durumudur. Bu gibi sorunları yaşamamak için kaynatma vaktinizi, kaynadıktan sonra soğuma vaktini ve en önemlisi de yoğurt mayalama ısısının doğru olması gerekir. Peki ama ev usulü yoğurt nasıl mayalanır? Taş gibi yoğurt nasıl mayalanır? Yoğurdun ısısı ne kadar olmalıdır? Isı ölçer olmadan yoğurt ısısı nasıl anlaşılır? Yoğurt nasıl sertleşir ve yoğurt mayalarken sulanmaması için neler yapılmalıdır? Yoğurt Mayalarken üstü kapatılır mı? Yoğurt Mayalarken ne kadar maya konur? Yoğurt mayalama ölçüsü, işlemleri ve tarifi...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-08 11:19:20

Yoğurt nasıl mayalanır püf noktaları | Taş gibi yoğurt yapımı

Yoğurt yapımı oldukça basittir. İlk olark dikkat edilmesi gereken nokta, sütü kaynattıktan sonra hemen mayalama işleminin yapılmaması gerekir. Bunun için gereken kıvam; 42-45 derece arasıdır. Kaynatma esnasında sütü ara sıra karıştırarak içerisindeki buharın çıkmasını sağlayarak lezzetli bir yoğurt yapmanın adımlarını atacaksınız. 

3 litre kadar sütü kaynattıktan sonra, serçe parmağınızı süte batırın. Eğer parmağınız 1,2,3 diyerek saydığınızda yanıyorsa, bir süre daha soğumasını sağlayın. Ilıdıktan sonra sütün içerisine 1 yemek kaşığı kadar yoğurdu çırpıp, temperleyerek ilave edin. 

Kabınızı sarıp, mayalanması için kenara alın. Ortalama 5 saat kadar hiç yerinden oynatmayın. Daha sonra dolaba koyup, yoğurdun iyice oturmasını sağlayın. Daha sonra tüketebilirsiniz.

Kış aşlarında ortam ısısı düşeceği için ilk mayalama fırında yapılabilir. Bu şekilde hem daha ızlı hem de daha garantili bir yoğurt elde edeceksiniz.

Haber Ara