Dolar

32,5433

Euro

34,9416

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

Yeryüzü Doktorları 40 ülkede yardımlarını sürdürüyor

Yeryüzü Doktorları 40 ülkede yardımlarını sürdürüyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 18:06:46

Yeryüzü Doktorları 40 ülkede yardımlarını sürdürüyor
Yeryüzü Doktorları, ramazan ayında gönüllü hayırseverlerle "yoksul coğrafyalar"da açlıkla mücadele eden insanlara yardımda bulundu.

Yeryüzü Doktorları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, derneğin kuruluşundan bugüne kadar 40 ülkede tıbbi yardımlar başta olmak üzere gıda ve giysi malzemelerini ihtiyaç sahiplerine sağlıklı bir şekilde ulaştırmayı başardığı belirtildi.

Bu kapsamda, en çok yardımda bulunulan ülkeler arasında Gana, Gambiya, Somali ve Kenya'nın ilk sıralarda yer aldığı ifade edilen açıklamada, Gazze'de savaşın getirdiği olumsuz yaşam koşulları göz önünde bulundurularak, bölgeye en çok kuru gıda, et, yağ, şeker, pirinç yardımında bulunulduğu aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, ramazan ayı boyunca sıcak yemek dağıtımının da yapıldığı, hayırseverlerin bağışlarıyla açlıkla mücadele eden ihtiyaç sahiplerine tıbbi müdahalede de bulunulduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık da hayırsever vatandaşların kumanya bağışlarını gönüllü doktorlar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine güvenle ulaştırıldığına dikkati çekti.

Şu ana dek bağışlarla Gambia'nın 7 ayrı bölgesinde toplam 1200 kişiye ve Gana'nın Kumbungu bölgesinde 986 kişiye ramazan kolisi dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Kınık, şunları kaydetti:

"Kenya Lamu Adası'nda bulunan yetimhanede öğrenim gören 60 yetime iftar vererek gönüllü doktorlarımız ve bağışçılarımızın desteğiyle yüzlerinin gülmesine vesile olduk. Ramazanın son gününe dek iftar programını sürdüreceğiz. Yine Çad'ın Sarh Bölgesi Maigama mülteci kampında 750 kişiye süt tozu, hurma, fasulye, yağ ve şeker gibi ihtiyaç duyulan gıda dağıtımlarından oluşan kumanyaların dağıtımını yapacağız."

Açıklamada, hayırseverlerin "www.yyd.org.tr" adresinden online bağış yapabileceği ya da "KUMANYA" yazıp 6612'ye SMS atarak 5 TL karşılığında bağışta bulunulabileceği ifade edildi.

Haber Ara