Dolar

32,5309

Euro

34,9239

Altın

2.438,07

Bist

9.716,77

‘Yeminli düşmanlar’, İran'a karşı askeri ittifak hazırlıyor!

Rai al Youm’un Ingilizce baskısında , “Orta Doğu Dönüşümü: Yeminli Düşmanlar İran'a Karşı Askeri İttifak Hazırlıyor” başlıklı çıkan yorum haberde, “Abu Dabi, Tel Aviv ve ABD, Orta Doğu’nun çıkarlarını korumak için Tahran’a karşı askeri bir ittifak oluşturmayı kabul etti” denildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-08 10:05:14

‘Yeminli düşmanlar’, İran'a karşı askeri ittifak hazırlıyor!

BAE ile işgal devleti İsrail arasında varılan normalleşme anlaşmasından sonra gözlerin çevrildiği Orta Doğu'da yeni ittifaklar kuruluyor.

Rai al Youm'un Ingilizce baskısında , “Orta Doğu Dönüşümü: Yeminli Düşmanlar İran'a Karşı Askeri İttifak Hazırlıyor” başlıklı çıkan yorum haberde, “Abu Dabi, Tel Aviv ve ABD, Orta Doğu'nun çıkarlarını korumak için Tahran'a karşı askeri bir ittifak oluşturmayı kabul etti” denildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) İsrail ile yapılan normalleşme anlaşması karşılığında Amerikan F-35 savaş uçaklarını satın alma girişimini eleştiren Rai Al Youm, Abu Dabi'nin barışçıl bir devlet olma imajından uzaklaştığını ileri sürdü.

BAE'nin, İsrail'in askeri üslerin yanı sıra güvenlik merkezlerindeki varlığını kabul ettiğini belirten Rai Al Youm, Kâbe İmamı Şeyh Abdurrahman es-Sudeysi'nin Cuma hutbesinde Yahudi övgüsüne yer vermesini ve Hz.Muhammed'in Yahudilere karşı olumlu bir tavır sergilediğine dair son vaazını eleştirerek, “Orta Doğu'da dönüşümün başlaması ve eski yeminli düşmanların İran'a karşı askeri bir ittifak hazırlaması oldukça olasıdır” yorumunda bulundu.

BAE ile yapılan normalleşme anlaşmasına göre işgal devleti İsrail ordusu, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Yemen sınırlarının yanı sıra Hürmüz Boğazı, Umman Denizi ve Akabe Körfezi yakınlarında İran'ın askeri ve petrol tesislerine yakın mesafede bulunabilecek.

Bir dizi basında çıkan haberlere göre ise İsrail, Emirlikler (BAE) ile birlikte Yemen'in Körfez kıyısında bulunan Aden şehrinde askeri üsler kurmayı planlıyor; bu, Yahudi devletinin Kızıldeniz ve Süveyş Kanalı'ndaki gemilerin hareketini kontrol etmesi anlamına geliyor.

Kaynak: Rai al Youm

Haber Ara