Dolar

32,5311

Euro

34,8779

Altın

2.438,40

Bist

9.716,77

Yaz spor okulunda Kur'an şartı yalanı

Çanakkele Biga'da öğrenciler açılan yaz spor okulunda herhangi bir dalda eğitim almak isteyen öğrencilere Kur'an öğrenme şartı yalan çıktı. Biga ilçe Milli Eğitim müdürü Ali Aslan Evrensel'in haberini yalanladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 16:27:22

Yaz spor okulunda Kur'an şartı yalanı

Evrensel Gazetesi'nden Tolga Alp Turgut imzalı haber bir yalanlandı. Çanakkale'nin Bigailçesinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın projesi Yaz Spor okulu kursları açıldı. Kursa Kaymakamlık, müftülük ve spor müdürlüğü de destek verdi. Açılan kurslarda her çocuk istediği eğitimi istediği zamanda alabilecekti. İsteyen spor yapacak, isteyen Kur'an öğrenebilecekti. Ancak Evrensel kaynaklı haberde kurslarda diğer branşlara kaydını yaptıran öğrencilere mecburi olarak Kur'an öğrenme şartı vardı. Üstelik bu yalan bir Milli Eğitim çalışanının ismi de kullanılarak yazıldı. Ülkehaber'den Nusret Odabaşı Biga ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aslan'la görüştü

DOĞRU BİR PROIJE NASIL BÖYLE ÇARPITILIR

Proje bizim proje. Biz velilerimiz ve ilgili ilçe müdürlükleriyle de görüştük. Zaten burası küçük bir yer. Böyle projeyi düşündük. Okulların kapandığı dönemde çocuklarımız boş zamanlarını spor yaparak ve öğrenerek geçirsin. Kur'an kursları konusunda da velilerimizden bir talep vardı. Camilerimizde yeterli değildi. Bizde isteyen istediği kursa gitsin. İsteyen hem Kur'a öğrensin öğleden sonra da spor yapsın. Çocuklarımız günlerini kaliteli geçirsin istedik. Böyle bir proje nasıl çarpıtılır? Kim birine istemeden bir şey yaptırabilir. Bu nasıl mantık. Türkiye'nin her yerinde de bu böyle. Kurslar açılır, isteyen istediği branşa gider, isteyen ikisine de gider.

FORMLARDAN BİRİNDE KUR'AN BÖLÜMÜ İŞARETLİ İMİŞ

Sanırım Kur'an öğrenme kursunu tercih eden bir velimizin veya bir çocuğumuzun formunu görmüşler. Ondan sonra da aman bu nasıl olur. Zaten kayıt sırasında velilerimize tercihleri soruluyor. Öyle şuna gitmezsen buna gidemezsin. Böyle bir şey yok. İsteyen öğleden önce, isteyen öğleden sonra. İsteyen ikisine de. Böyle yani. Öküzün altında buzağı aramak bile değil bu. Çok yanlış...

ALİ CANPOLAT FORMU GÖRMEMİŞ!

Şimdi sizden kısa bir süre önce görüştüm. Eğitimsen Biga Şubesi Baştemsilcisi Ali Canpolat formu görmediğini söyledi bana. Yeniden onunla görüşeceğim. Ancak bana o ifadeleri kullanmadığını belirtti.  

Evrensel'de Ali Canpolatın ifadeleri şöyle...

“Kur'an kursuna gelmeyecek öğrenciler için de bir grup oluşturulabilir. Bunun arkasında dindar nesil yetiştirme niyeti olduğu çok açık” dedi.

Canpolat, “Biga'da küçük de olsa iki tane spor salonu var. Veliler, ‘çocuğum yaz tatilini bilgisayar ekranına bakarak geçirmesin, spor faaliyetleri yapsın' diyerek çocuklarını Halk Eğitim'in ücretsiz yaz okullarına gönderiyor. Bu yıl yapılan uygulamada ise ‘spor istiyorsan önce Kur'an öğren' deniliyor. Zorunlu bir şekilde Kur'an kursu verilmesi yanlış. Devletin topladığı vergileri herkese eşit dağıtması lazım, dindar nesil yetiştirmek için değil”

HÜRRİYET'TEN DE ARADILAR

Ben Evrensel'deki o arkadaşa sesleniyorum. Eğer bir telefon etseydin (sizin yaptığınız gibi) ben size her şeye anlatırdım. Böyle bir şeyin olmadığını. Bak siz aradınız böyle böyle dedim. Çok mu zor. Basın arayıp sormaz mı. Daha fazla konuşmayacağım. Size teşekkür ederim.

Haber Ara