Dolar

32,4062

Euro

34,8113

Altın

2.398,13

Bist

10.208,65

Daha Yeşil, Daha Güzel Gelecek İçin

Yaptığı her hizmette öncü belediye unvanını elden bırakmayan Ümraniye Belediyesi, geri dönüşüm atıklarını toplama işinde de çalışmalarını devam ettirirken topladığı kâğıt atıklarla günde 600 çam ağacına hayat veriyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-07 22:40:21

Daha Yeşil, Daha Güzel Gelecek İçin

Geçtiğimiz aylarda Ümraniye Belediyesi, diğer belediyelere örnek olacak bir ilke daha imza atarak ilçe genelinde geri dönüşüm atıklarını bünyesinde kurduğu bir ekiple toplamaya başlamıştı.

Ümraniye Belediyesinin yürüttüğü bu çalışmada; 15 kamyon, 2 adet seyyar damper kamyon, 3 adet denetim aracı olmak üzere toplam 20 araç ve 40 personelle ilçe genelinde her gün 550 noktadan 35 ton geri dönüşüm atığı toplanıyor. Bu çalışmalar kapsamında toplanan atıkları geri dönüşüme kazandırmakla günde 600 çam ağacına hayat vererek bir açıdan ülkenin akciğerlerine sahip çıkılıyor.

Ümraniye Belediyesi ekipleri tarafından toplanan ambalaj atıkları, toplama-ayırma tesisine götürülüp, burada, ayırma bantlarında türlerine göre ayrıştırıldıktan sonra  preslenip balyanarak geri dönüşüm tesislerine gönderiliyor. Bu çalışmalar neticesinde çöp depolama sahalarına giden atıklar azaltılarak çevre kirliliğinin önüne geçiliyor, geri dönüşebilir atıklar ekonomiye kazandırılarak, toplama maliyetlerinin düşürülmesinin ardından  hammadde tasarrufu sağlanmış oluyor.

Tüm bu işlem süreçleri Ümraniye Belediyesinin kendi personeli tarafından gerçekleştiriliyor.

Haber Ara