Dolar

32,2799

Euro

35,0367

Altın

2.474,31

Bist

10.519,06

Gösterilerde 160 polis yaralı, 70 gözaltı var

G20 Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Hamburg’da devam eden gösterilerde 160 polis yaralandı, 70 kişi gözaltına alındı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-07 22:17:06

Gösterilerde 160 polis yaralı, 70 gözaltı var

TİMETURK HABER MERKEZİ

G20 Zirvesi'ne ev sahipliği yapan Hamburg, aynı zamanda da yoğun protestolara sahne oluyor. Protestocular arasındaki şiddet eğilimliler ile polis arasında çatışmalar yaşanıyor.

DW'nin haberine göre Hamburg polisi, perşembe gününden bu yana çıkan olaylarda toplam 70 kişinin gözaltına alındığını, 15 kişinin de tutuklandığını bildirdi. Gösterilerde şimdiye dek yaklaşık 160 polisin yaralandığı aktarıldı.

14 GÖSTERİCİ YARALANDI

Gün boyunca zirveye eşlik eden protestolar sırasında çıkan şiddet olaylarında arabaların ateşe verilmesine devam edildi. İtfaiyeden yapılan açıklamada, perşembe günü başlayan olaylarda, özellikle şehrin batı kesiminde onlarca arabanın ateşe verildiği kaydedildi. Polis sözcüsü Timo Zill, "belli bir ideolojiyi takip eden radikal solculara" hazırlıklı olduklarını belirtti. G20'nin, şiddet olaylarını çıkaranların umurunda olmadığını, bu kişilerin "sadece şiddet meraklarını tatmin etmek" istediklerini kaydeden sözcü, militanların başlıca amacının mümkün olduğu kadar çok arabayı ateşe vermek olduğunu ve bunun daha önce rastlamadıkları bir olgu olduğunu söylüyor.

POLİSTEN SAVUNMA: MÜDAHALE ORANTILI

Hamburg Emniyet Müdürü Ralf Meyer, perşembe akşamı düzenlenen "Cehenneme Hoşgeldiniz" ("Welcome to Hell") adlı protestodaki polis müdahalesine ilişkin gelen güvenlik birimlerinin "orantısız müdehale ettiği" yönündeki eleştirileri geri çevirdi. Meyer, müdehalenin "orantılı" olduğundan "kesinlikle" emin olduğunu kaydetti.

Haber Ara