Dolar

32,3452

Euro

35,1179

Altın

2.304,07

Bist

9.079,97

Yahudileri Naziler'den kurtaran örgüt şimdi İsrail'in kara listesinde

İsrail’in dünya çapında ülkeye girişini yasakladığı 20 sivil toplum örgütünün içinde Yahudiler'i Nazi zulmünden kurtaran bir örgüt de var. Aynı örgüt şimdi de Filistinliler'i İsrail'in insan hakları ihlallerine karşı savunduğu için Tel Aviv tarafından kara listeye alındı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-09 15:41:09

Yahudileri Naziler'den kurtaran örgüt şimdi İsrail'in kara listesinde

TIMETURK | ÇEVİRİ

İsrail yönetimi geçtiğimiz günlerde 20 grubu kara listeye aldığını duyurdu. Ortak özellikleri İSrail'e karşı boykot çağrıları yapan yasaklı örgütler listesi Amerika'dan, Fransa'ya, Güney Afrika'ya kadar uzanıyor.

O ÖRGÜTLERDEN BİRİ ZAMANINDA YAHUDİLERİ KURTARMIŞTI

IBT'nin haberine göre American Friends Service Committee (AFSC) İkinci Dünya Savaşı'nda Yahudiler'i Nazi Almanya'sının elinden kurtardı ancak bu durum İsrail'in kara listesine girmesini engelleyemedi.

“DOĞRULARI SÖYLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

AFSC adlı örgüt yaptığı açıklamada, "1947'de Holokost'tan kaçan Yahudiler'i desteklediğimiz için Nobel Barış Ödülü'ne layık görülmüştük. İşgal edilmiş Filistin topraklarında ve tüm dünyada güce karşı doğruları söylemeye, barış ve adaleti savunmaya devam edeceğiz. İsrail'in bir ayrıcalığı yok” denildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

“Bütün insanlar, Filistinliler de dahil güven ve barış içinde yaşama, insan haklarına saygı duyulması hakkına sahipler. 51 yıldır İsrail işgal edilmiş topraklarda onların en temel insani haklarını uluslararası hukuk karşısında reddediyor. İsrail Yahudiler'i tüm sivil, politik, refah ve güvenlik haklarını yaşarken, İsrail kontrolü altındaki Filistinli'ler bu haklardan ve önceliklerden çok azını ya da hiçbirini yaşıyor.”

"FİLİSTİN DİRENİŞİNİ DESTEKLEYECEĞİZ"

İsrail'e girişlerinin yasaklanmasını aynı zamanda insan hakları ve işgal karşıtlarının susturulması olarak değerlendiren grup, insan hakları ihlalleri devam ettiği sürece Filistinliler liderliğindeki direnişi desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

AFSC-old-logo

AFSC NEDİR?

The American Friends Service Committee (Amerikan Arkadaşlar Hizmet Meclisi) Amerika'da ve dünyada barış ve sosyal adaleti sağlamak amacıyla biraraya geldiklerini söyleyen dini bir cemaat grubu. Quaker'ler adıyla anılan ve Hıristiyanlığa mensup bir tarikata bağlı olduğu belirtilen örgüt 1917'de kuruldu. Örgütün üyeleri, 2. Dünya Savaşı mağdurlarına ve Vietnam Savaşı'ndan etkilenen sivillere yardım etti. Amerika'da ise diğer sivil toplum örgütleriyle beraber ırk ayrımcılığını ortadan kaldırmak için mücadelelerini sürdürdükleri belirtiliyor.

 

Haber Ara