Dolar

32,5234

Euro

34,7384

Altın

2.491,64

Bist

9.524,59

WhatsApp gece modu nedir? Android ve iOS WhatsApp'ta gece modu (karanlık mod) nasıl açılır?

Android ve iOS'a WhatsApp gece modu (karanlık mod) geldi mi? Dünyanın en fazla kullanılan online mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a beklenen gece modu geldi. WhatsApp karanlık mod (gece modu) ile kullanıcıların gözünü artık daha az yorulacak. WhatsApp gece modu nedir? WhatsApp'ta gece modu (karanlık mod) Android ve iOS'ta nasıl açılır?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-04 18:44:42

WhatsApp gece modu nedir? Android ve iOS  WhatsApp'ta gece modu (karanlık mod) nasıl açılır?

WhatsApp gece modu online mesajlaşma tutkunlarını sevindirdi. Karanlık mod (gece modu) nasıl aktif hale getirilir? sorusu whatsapp kullanıcıları tarafından internette araştırılmaya başlandı. Peki WhatsApp gece modu nedir? WhatsApp'ta gece modu (karanlık mod) Android ve iOS'ta nasıl açılır? Öncelikle WhatsApp gece modu için uygulamanın güncel olması gerekmekte. 

WhatsApp karanlık mod nasıl aktif edilir?” sorusu binlerce kullanıcı tarafından merak edilmeye başladı.

WhatsApp resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla sevindirici haberi verdi. Düşük ışıklı ortamlarda göz yorgunluğunu azaltmak ve gece karanlığında daha kolay mesajlaşabilmeye yarayan bu özellik binlerce kişiyi sevindireceğe benziyor. İşte WhatsApp karanlık mod açma yöntemi…

WHATSAPP GECE MODU RESMİ OLARAK YAYINLANDI

Kullanıcılar tarafından uzun bir süredir beklenen WhatsApp karanlık mod özelliği resmi olarak yayınlandı. Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan ve Facebook tarafından satın alınan WhatsApp karanlık mod özelliği ile birlikte yeni bir çağ başlatıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar düşük ekran parlaklığı ile göz yorgunluğunu azaltacak ve batarya performansını artıracak. WhatsApp yaptığı açıklamada okunabilirliği ve bilgiyi öne çıkarmayı hedeflediğini açıkladı. Peki, WhatsApp karanlık mod nasıl açılır? İşte karanlık mod aktif etmenin yolları…

ANDROİD VE İOS'TA KARANLIK MOD (GECE MODU) NASIL AÇILIR? 

Android 9 ve daha eski Android sürümlerindeki kullanıcılar ise whatsapp Ayarları > Sohbetler > Tema'ya giderek ‘Koyu' seçeneğini işaretleyerek bu özelliği aktif hale getiriyor.

GECE MODU (KARANLIK MOD) NEDİR?

Koyu renk, karanlık tema veya gece modu olarak da adlandırılan açık renk şeması, koyu arka plan üzerinde açık renkli metin, simge ve grafik kullanıcı arayüzü öğeleri kullanan ve genellikle bilgisayar kullanıcısı açısından tartışılan bir renk şemasıdır. Arayüz tasarımı ve web grafik tasarımı olarak da bilinir.

WHATSAPP KARANLIK MOD NASIL AÇILIR?

WhatsApp ilk aşamada Android 10 ve iOS 13 sürümleri ile karanlık mod desteğini sunuyor. Kısa süre içerisinde herkesin erişimine sunulması beklenen karanlık mod için ilk olarak yapmanız gereken şey uygulamanızı güncellemek. Android kullanıyorsanız Google Store'dan, iOS kullanıyorsanız App Store'dan WhatsApp güncellemelerini denetleyin.

Karanlık modu Android'de aktif etmek için, uygulamada Ayarlar sekmesine girin orada Sohbetler seçeneğine tıklayın ve tema seçeneğinden “Koyu” temayı seçin.

Karanlık modu iOS'da aktif etmek için, Ayarlar sekmesine girin, orada Ekran ve Parlaklık seçeneğinden “Koyu” seçeneğine tıklayın.

 

 

Haber Ara