Dolar

32,5051

Euro

34,9052

Altın

2.438,76

Bist

9.716,77

Varufakis İtalya'yı karıştırdı

Eski Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis'in İtalyan devlet kanalındaki programa çıkmak için 24 bin Euro alması İtalya'da tartışma başlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-30 02:47:46

Varufakis İtalya'yı karıştırdı

AA'nın haberine göre: Yunanistan'ın Avrupa Birliğine (AB) kafa tutan eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in İtalyan devlet kanalı RAI'deki bir programa katılmak için 24 bin Euro para aldığını açıklaması İtalya'da polemik yarattı.

Yunan bakanın kişisel blog sitesinden bugüne kadar yurt dışında gittiği konferans ve katıldığı programlar ile bunlardan elde ettiği maddi kazanımları şeffaflık perspektifiyle açıklaması, İtalya'yı karıştırdı.

İTALYAN VERGİ MÜKELLEFLERİ TEPKİ GÖSTERDİ

İtalyan devlet televizyonu RAI 3'te 27 Eylül'de "Che tempo che fa" isimli programa katılan Varufakis'in, 24 dakika süren röportajına 24 bin Euro alması ve buna ek olarak birinci sınıf gidiş-dönüş uçak bileti ve konaklama giderlerinin karşılanması, RAI için her yıl 113 Euro vergi ödeyen İtalyanların tepkisini çekti.

Varufakis'in her dakika için bin Euro kazanması sosyal medyada yoğun eleştiri konusu olurken, muhalefet partilerinden Forza Italia Grup Başkanvekili Renato Brunetta, RAI yönetiminden konuya bir an önce açıklık getirmesini istedi. Aynı partiden milletvekili ve eski bakan Mara Carfagna da Twitter'da yayımladığı mesajda "İtalyanlar RAI vergisini, Fabio Fazio (program sunucusu), Varoufakis'i konuk etsin diye mi veriyor?" ifadesini kullandı.

"EN SADE HALİYLE SKANDAL"

Matteo Renzi liderliğindeki koalisyona destek veren küçük ortaklardan Sivil Seçim Hareketi milletvekili Gianfranco Librandi de Varoufakis'in 24 bin Euro almasını, "En sade haliyle skandal" olarak değerlendirdi.

RAI'den yoğun tepkiler üzerine akşam saatlerinde yapılan açıklamada ise Varufakis'e verilen ücretin ve diğer masrafların, televizyon programının yapımını üstlenen Endemol isimli şirket tarafından ödendiği belirtildi.

 

Haber Ara