Dolar

32,5584

Euro

34,9477

Altın

2.438,04

Bist

9.716,77

Ünlü Rus tarihçi Sokolov, sevgilisini öldürüp nehre atarken yakalandı!

Rusya'nın St. Petersburg Üniversitesi'nde tarih profesörü olan Oleg Sokolov, 24 yaşındaki öğrencisi ve sevgilisi Anastasia Yeshchenko'yu öldürüp cesedini parçaladıktan sonra nehre atarken yakalandı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-11-10 21:42:24

Ünlü Rus tarihçi Sokolov, sevgilisini öldürüp nehre atarken yakalandı!

773x435_cmsv2_fc314ecf-6124-5987-b3f6-4090a164f8ab-4292324

Rusya şok bir cinayetle sarsıldı. Rusya'da genç kız arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdığını itiraf eden 63 yaşındaki tanınmış bir profesör gözaltına alındı.

St. Petersburg Üniversitesi'nde tarih profesörü olan Oleg Sokolov, 24 yaşındaki öğrencisi ve sevgilisi Anastasia Yeshchenko'nun cesedini nehre atarken yakalandı.

Euronews'in haberine göre olay; Sokolov'un aşırı alkolden dolayı dengesini koruyamayıp nehre düşmesiyle ortaya çıktı. İhbar üzerine bölgeye gelen polis profesörün sırt çantasında kadın cesedine ait kol parçalarına rastladı. Sokolov'un evinde yapılan aramada da cesedin diğer parçaları ile kanlı bir bıçak bulundu.

Profesörün avukatı Alexander Pochuev, Sokolov'un cinayeti itiraf ettiğini ve pişmanlık duyduğunu aktardı. Sevgilisinin cesedini buzla kaplı Moika Çayı'na atarken yakalanan profesör, hastane hipotermi tedavisi görüyor.

sokolov

Yerel medyaya göre ünlü tarihçi ifadesinde, bir tartışma sırasında kız arkadaşını silahla vurduğunu ardından kafasını, kollarını ve bacaklarını kestiğini söyledi. İddialara göre Sokolov, cesedi yok ettikten sonra Napolyon kılığında ünlü Petro ve Pavel Kalesi'nde intihar etmeyi planlıyordu.

Anlatılanlara göre Sokolov ve Yeshchenko, birlikte Fransız tarihi üzerinde çalışıyordu ve dönem kıyafetleri giyinmeyi çok seviyordu. Sokolov çoğunlukla Napolyon kostümü giyiyordu.

Öğrencileri, Sokolov'un akıcı Fransızcasıyla çok yetenekli bir eğitmen olduğunu, sıklıkla Napolyon taklidi yaptığını, sevgilisi Yeshchenko'ya Napolyon'un eşi İmparatoriçe Josephine'in adıyla seslendiğini ve kendisine "Sir" olarak hitap edilmesini çok sevdiğini belirtti.

Napolyon uzmanı Sokolov, 2003 yılında Fransa devlet nişanı Legion d'Honneur'a layık görülmüştü.

Fransa'nın prestijli eğitim kurumlarından Sorbon Üniversitesi'nde de görev yapan profesör, Napolyon Bonapart hakkında çok sayıda kitap ve makale kaleme almış, dönem filmlerine danışmanlık yapmıştı.

Sokolov, aynı zamanda Fransa'nın Sosyal Bilimler, Ekonomi ve Siyaset Enstitüsü'nün (Issep) de bir üyesiydi. Enstitü, Sokolov'un işlediği cinayetin haberinden sonra kendisinin tüm görevlerden azledildiğini ve bilim komitesinden de atıldığını bildirdi.

Tarihçinin, öldürdüğü kız arkadaşı ile birlikte, Fransız İmparatoruna saplantı derecesinde ilgi duyduğu biliniyor.

 

Haber Ara