Dolar

32,5584

Euro

34,9477

Altın

2.438,04

Bist

9.716,77

Uluslararası Üniversiteler Konseyi 3. Genel Kurul toplantısı

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) 3. Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 12:28:32

Uluslararası Üniversiteler Konseyi 3. Genel Kurul toplantısı
Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) 3. Genel Kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi (IUC) 3. Genel Kurul toplantısı'na 30 ülkeden katılım sağlandı. İller Bankası Sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Alim Yıldız'da bulundu.

IUC Başkanı Orhan Hikmet Azizoğlu, 3. Genel Kurul toplantısında yeni çalışmalar yapıldığını ve yapılanmalara gidildiğini kaydederek, "Kurucuların içinde olduğu 30 ülkeden birer rektörün görev aldığı icra kurulunu kurduk, icra kurulunun da yönetme kurulunu oluşturduk, yönetim kurulu başkanlığına bir alt kurul olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Alim Yıldız'ı getirdik" şeklinde konuştu.

"Coğrafyamızda devam eden batı toplumlarının emperyalizmin kapital kazanımlar için yarattığı PKK ve DEAŞ, FETÖ terör örgütünün bize yarattığı sıkıntıları genel kurulumuzda yaşıyoruz" diyen Azizoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"150 üniversite üyesi bulunan kurulumuzda her ülkeden bir rektör davet ettik. Çünkü vize alamıyor insanlar. Seyahat edemiyorlar. Üyelerimizin stres ve sıkıntı yaşamaması için her ülkeden bir rektör seçerek davet ettik. O rektörlerle genel kurulumuzu yaptık. Genel kurulumuzun 7. yılı."

"151 tane üniversite rektörü bu kurula üye"

Uluslararası Üniversiteler Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Alim Yıldız, 3.genel kurul ile Uluslararası Üniversiteler Konseyi'nin yeni bir yapılanmaya gittiğine vurgu yaparak, "Yönetim Kurulu ile İcra Kurulu ayrıldı. İcra Kurulu 30 kişiden oluşuyor. Her ülkeden bir rektör var. Yönetim Kurulu'nda ise 11 kişi var. Bunun 6 tanesi Türkiye ve Kıbrıs'tan. Kurumsallaşma adına güzel bir çalışma yapıldı. 151 tane üniversite rektörü bu kurula üye" şeklinde konuştu.

İleri dönük yapılması hedeflenen çalışmalara ilişkin Yıldız, şu değerlendirmede bulundu:

"İnsanlığın orta değeri olan bilimi yaymak, bilimsel anlamda çalışmalar yapmak, çeşitli üniversitelerin bir araya getirilerek ortak çalışma bırakmak amacındayız."

Haber Ara