Dolar

32,5452

Euro

34,9373

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

Ücretsiz patates soğan yardımı nasıl alınır? Ücretsiz patates soğan başvurusu nasıl ve nereye yapılır?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzun süre kapalı olan restoran ve kafeler nedeniyle tonlarca patates ve soğanlar üreticilerin elinde kaldı. Erdoğan'ın talimatıyla üreticilerin elindeki patates ve soğanlar alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacak. Haberi alan vatandaşlar da ücretsiz patates soğan yardımı nasıl alınır gibi soruları sormaya başladı. Peki bedava patates soğan başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Patates soğan yardımı için nereye başvurulacak? Ücretsiz patates, soğan yardımı nasıl, nereden alınır?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-10 17:12:36

Ücretsiz patates soğan yardımı nasıl alınır? Ücretsiz patates soğan başvurusu nasıl ve nereye yapılır?

Patates ve soğan üreticilerinin bu sene yüzü gülmedi. Koronavirüs nedeniyle restoran, kafe ve otellerin patatas soğan alımı yapmaması çiftçilerin mahsülünün elinde kalmasına neden oldu. Duruma el atan Cumhurbaşkanı Erdoğan hem üreticileri hem de ihityaç sahibi vatandaşları sevindirecek bir adım attı. Erdoğan'ın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisi'nin patates ve kuru soğan tedariki ve dağıtımı ile görevlendirildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de patates ve kuru soğanın ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılacağını duyurdu. Vatandaşlar da Ücretsiz patates soğan nasıl alınır? Patates soğan yardımı başvurusu nasıl ve nereye yapılır? gibi soruları sormaya başladı. 

Ücretsiz patates soğan yardımı nasıl alınır?

Patates ve soğan üreticisinin elinde kalan mahsüller vatandaşa ücretsiz olarak dağıtalacak. Haberi alan ihtiyaç sahpleri de Ücretsiz patates soğan yardımı nasıl alınır? sorusuna yanıt aramaya başladı. TMO tarafından alımı yapılan patates ve kuru soğan İl Valiliklerimiz (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) aracılığıyla düzenli olarak yardım yapılan ihtiyaç sahibi ailelere bedelsiz olarak dağıtılacaktır.

Patates soğan yardımı başvurusu nasıl ve nereye yapılır?

Çiftçinin elinde kalan tonlarca patates ve soğan Erdoğan'ın talimatı ile vatandaşa dağıtılacak. Peki ücretsiz patates soğan yardımı başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Öcelikle patates ve soğan yardımı hali hasızrda düzenli olarak yardım edilen vatandaşlara dağıtılacak. Patates soğan yardımı almak isteyen vatandaşlar öncelikle bulundukaları mahallenin muhtarlığına başvuruda bulunabilir ve muhtarlık tarafından yönlendirilebilir. Muhtarlıkların dışında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar ücretsiz patates soğan başvurusunda bulunmak için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gidebilir. 

Ücretsiz patates soğan yardımı ne zaman dağıtıalcak?

Ücretsiz patates soğan yardımının ne zaman adğıtıacağı da ihtyaç sahipleri tarafından merak ediliyor. Ücretsiz pataes ve soğan yardımının Ramazan ayı girmeden ya da ramazan ayının başında yapılması planlanıyorş. Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada şunları söylemişt:"Bakanlığımız ve TMO olarak depo, finansman, personel ve lojistik gibi tüm hazırlıklar ikmal edilmiş olup, mübarek Ramazan Ayı girmeden önce illerimize sevkiyat işlemleri başlatılmış olacaktır. Bakanlığımızca yeni hasat dönemi öncesi elinde patates ve kuru soğan bulunan üreticilerimizin kayıplarını önlemek, bu vesileyle de temel gıda ürünlerinden olan patates ve kuru soğanı özellikle ihtiyaç sahibi ailelerimize dağıtarak bir nebze olsun gıda giderlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz."

Haber Ara