Dolar

32,5246

Euro

34,9220

Altın

2.434,05

Bist

9.716,77

Türkiye'de ilk korona virüs (Covid-19) vakası ne zaman çıktı? İlk tespit edilen vaka hangi tarihte ortaya çıktı?

Tüm dünyayı kabusa çeviren Korona virüs (Covid-19) Türkiye'de de hayatı olumsuz etkiledi. Virüs ile birlikte sosyal yaşantı büyük darbe aldı, iş yerleri kapatıldı, insanlar işlerinden oldu. Türkiye'de ilk korona virüs (Covid-19) vakası ne zaman çıktı? İlk tespit edilen vaka hangi tarihte ortaya çıktı? Türkiye'de ilk korona vakası 11 Mart 2020'de Sağlık Bakanı Koca'nın açılamasıyla duyurulmuştu. İlk Korona vakası ülkemizde ne zaman hangi tarihte görüldü?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-11 09:00:28

Türkiye'de ilk korona virüs (Covid-19) vakası ne zaman çıktı? İlk tespit edilen vaka hangi tarihte ortaya çıktı?

Korona salgını ülkemze de her anlamda büyük darbe vurdu. Çin'den çıkarak tüm dünyaya yayılan virüs milyonlarca hayata mal oldu. Virüs nedeniyle milyonlarca kişi de yoğun bakımda yattı. Peki Türkiye'de ilk korona virüs (Covid-19) vakası ne zaman çıktı? İlk Korona vakası ülkemizde ne zaman hangi tarihte görüldü?

TÜRKİYE'DE İLK KORONA VAKASI NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI?

Tarihler 11 Mart 2020'yi gösterirken ekran başına çıkan Sağlık Bakankı Fahrettin Koca Türkiye'de hayatı felç edecek gelişmenin ilk vakasını duyurmuştu. Türkiye'de ilk korona vakası 11 Mart 2020'de açıklandı. Bakan Koca'nın açıklamasından sonra virüs nedeniyle ülkeden hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Yasaklar, kısıtlamalar, soyal mesafe kuralı... İnsanların hayatı çok büyük bir değişime uğradı. Açıklanan son verilere göre Türkiye'de 2 milyon 821 bin 943 Covid-19 vakası görüldü. Dünya genelinde ise durum daha da kötü. 

EĞİTİME ARA VERİLDİ, MEKANLAR KAPATILDI

Virüsn ülkemzide görülmesiyle birlikte sıkı tedbirler uygulanmaya başlandı. Okullar kapatıldı. Yüz yüze eğitim uzaktan eğitime çevrildi. Kafe, bar, restoran ve AVM'ler, kütüphaneler ve ibadethaneler gibi insanların toplu bulunduğu mekanlar geçici süreyle kapatıldı, kamuya açık etkinlikler iptal edildi. Sokağa çıkma yasakları uygulandı. Ayrıca insanların seyahatlerinin önlenmesi için şehirler arası ulaşım kısıtlamaları getirildi.

NORMALLEŞME SÜRECİ BAŞLADI

Türkiye'de ilk korona nakasının görülmesinin üzerinen bir yıl geçti. Geçen bir yılla birlikte inanlarımız virüsle yaşamaya alıştı. Kısıtlamalar yavaş yavaş gevşetildi. 1 Mart ile "Kontrollü Normalleşme Süreci'ne" geçildi. 

 

 

Haber Ara