Dolar

32,5283

Euro

34,9420

Altın

2.440,01

Bist

9.716,77

Türkeş'ten Karlov'un eşine: Hiç şüpheniz olmasın

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in suikaste kurban giden Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un eşi Marina Karkova'a, 'Türkiye bu cinayeti aydınlatacak. Hiç şüpheniz olmasın' sözünü verdiği kaydedildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 17:31:41

Türkeş'ten Karlov'un eşine: Hiç şüpheniz olmasın

Cinayetin ardından Rusya Büyükelçiliği'ne giderek taziye ziyaretinde bulunan Türkeş, Karlov'un acısına Türkiye'de de en derin hissedildiğini belirterek, acıları kadar kararlılıklarının da büyük olduğunu ifade etti.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Başbakan Binali Yıldırım'ın görevlendirmesi ile cinayetin ardından Rusya Büyükelçiliği'ne giderek taziye ziyaretinde bulundu. Türkeş'in teröristlerin, provokatörlerin amaçlarına ulaşmalarına izin vermeyeceklerini kaydederek, Büyükelçi Karlov'un Türkiye'ye geldiği andan itibaren Türkiye ile Rusya arasındaki dostluğu güçlendirmek için çalıştığını vurguladığı belirtildi.

ACILI EŞE SÖZ

Karlov'un ilişkileri her alanda daha ileri seviyelere taşıma arayışı içinde olduğunun altını çizen Türkeş'in büyükelçinin Rusya'yı Türkiye'de en iyi şekilde temsil ettiğini de ifade ettiği kaydedildi. Türkeş'in Karlov'un Rusya'nın yetiştirdiği önemli bir isim olduğunu belirterek, değerli bir insan, profesyonelliğiyle herkesin takdirini kazanan bir diplomat olduğunu kaydetti. Türkeş'in Marina Karkova'a, "Türkiye, bu cinayeti aydınlatacak. Hiç şüpheniz olmasın" sözünü verdiği de kaydedildi.

Haber Ara