Dolar

32,5433

Euro

34,9416

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

Türk kahvesi ile yüz maskesi nasıl yapılır? Kahve telvesini yüze sürmek ne işe yarar?

Türk kahvesinin birçok yararı var. Aynı zamanda kahvenin dibinde kalan telvede oldukça yararlı. Özellikle selülit ve cilt yağı konusunda yarar sağlayan kahve telvesinin maskesini sizler için derledik. Peki ama kahve telvesinden maske nasıl yapılır, ne işe yarar? Kahve telvesini yüze sürmek ne işe yarar? Türk kahvesi yüzü güzelleştirir mi? Türk kahvesi peelingi ne işe yarar? Siyah noktalar için kahve maskesi malzemeleri nelerdir?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-11 16:37:43

Türk kahvesi ile yüz maskesi nasıl yapılır? Kahve telvesini yüze sürmek ne işe yarar?

Kahve telvesi sade olarak yapıldığında her cilt tipi uygulayabilir. Eğer cildiniz çok yağlı ise; cildinizi nemlendireceğiniz birkaç damla yağ ilave etmenizde fayda var. Bazı ciltlere kahvenin kendi yağı yetmeyebilir. 

Cildiniz çok yağlı değilse, birkaç kaşık ılık sütü karıştırarak yaptığınızda, cildinize ekstra nem ve vitamin katmış olacaksınız. Siyah noktaların varlığından şikayetçiyseniz; ovalayarak, kahveyi cildinize yedirebilir ve maskenize peeling etkisi katabilirsiniz. Aynı şekilde bütün vücuda ve kakao ile uygulandığında selülitlerinizi giderecektir.

Kahve maskesi malzemeleri

1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı Türk kahvesini ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağını karıştırın.

Yaptığınız karışımı cildinize uygulayın. Kahvenin yüzünüzde eşit şekilde dağılmasına özen gösterin ve 5 dakika bekleyin.

Daha sonra bol soğuk su ile durulayın. Haftada 1 ya da 2 defa bu uygulamayı yaptığınız zaman yüzünüzdeki farklılığı hissedeceksiniz.

Haber Ara