Dolar

32,5548

Euro

34,9262

Altın

2.444,11

Bist

9.716,77

Turizmde Kurban Bayramı bereketi

Turizmde Kurban Bayramı bereketi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-19 11:13:11

Turizmde Kurban Bayramı bereketi
FİKRİYE SUSAM UYAR - Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması üzerine seyahat acentelerinin rezervasyonları arttı, otellerin doluluk oranları yükseldi, yurt dışı turlara ilgi yoğunlaştı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyahat acentelerinin Kurban Bayramı tatilinde ağırlıklı yurt içi tur satışı gerçekleştirdiğini söyledi.

Bayram tatili rezervasyonlarındaki artışta, TÜRSAB'ın girişimleriyle 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başlangıç tarihinin bayram sonrasına ötelenmesinin katkısının olduğunu anımsatan Ulusoy, bayram döneminin hafta içine denk gelmesi ve sürenin uzun olmasının tüketici taleplerini yoğunlaştırdığını kaydetti.

Ulusoy, "Yurt içi rezervasyonlarda Antalya bölgesi başta olmak üzere Kemer, Belek, Lara, Alanya, Side ve Kıbrıs'ın yanı sıra Bodrum, Kuşadası ve Marmaris turları öne çıkıyor. Yurt dışında ise tatilciler İtalya, İspanya, Prag, Budapeşte, Viyana, Amsterdam, Paris ve Venedik turlarına ilgi gösteriyor" dedi.

Kurban Bayramı rezervasyonlarında 2014 yılının bayram dönemine göre yüzde 20 talep artışının yaşandığını belirten Ulusoy, tatile çıkacaklara rahat ve huzurlu bir bayram geçirmeleri dileğinde bulundu.

Seyahat acenteleri kanalıyla tatile çıkacakların paket tur satın almaları halinde ilgili acenteden mutlaka seyahat sigortası poliçesini talep etmesi gerektiğine işaret eden Ulusoy, bunun yasal bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Başaran Ulusoy, tatilcilerin, yapılacak bütün görüşmelerde acentelerin belge numarasıyla acente unvanını sormaları, verilen numarayla acente unvanının doğruluğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ya da TÜRSAB'ın internet sitesinden sorgulamaları gerektiğini dile getirdi.

Tatilcilerden, tur ve transferlerde can güvenliğini tehlikeye atıcı şekilde yıpranmış araçların kullanılmadığına dikkat etmelerini isteyen Ulusoy, internetten tatil alanların TÜRSAB logoları ve acente numaralarının yayınlanmış olmasına dikkat etmeleri tavsiyesinde bulundu.

- "Otellerin doluluk oranları memnuniyet verici"

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, tatilin cuma gününden başlaması ve sürenin uzun olmasının Kurban Bayramı dönemine ilişkin otel taleplerinin artmasını sağladığını söyledi.

Bayındır, şöyle konuştu:

"İstanbul'u değerlendirmek gerekirse Ortadoğu ve Arap ülkelerinden ciddi talep söz konusu. İstanbul otellerinde özellikle merkez ve merkeze yakın otellerde doluluklar, yüksek seyrediyor. Ancak merkeze uzak otellerde aynı şeyi söylemek zor. Yani merkeze uzak ve iş turizmi ağırlıklı çalışan oteller sakin. Akdeniz ve Ege bölgelerinde ise beklediğimiz gibi yerli tatilcilerden önemli bir talep gözlemliyoruz. Otellerde doluluk oranlarının bayram tatili vesilesiyle oldukça memnuniyet verici olduğunu söyleyebiliriz."

- "Eylül ayı, Avrupa ülkelerini gezmek için en uygun dönem"

Prontotour Satış ve Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, Kurban Bayramı'nın eylül ayına denk gelmesinin yurt dışı tur satışları üzerinde iyi bir etkisinin olduğunu söyledi.

Sıcakların insanı bunaltmadığı, soğukların başlamadığı eylül ayının, Avrupa ülkelerini gezmek için en uygun dönem olduğunu belirten Özkar, tatil süresinin uzun olmasının insanları bu ayda da tatile yönlendirdiğini kaydetti.

Özkar, 8 bin 500 kişi olan bayram kontenjanlarının 8 binlik kısmının dolduğunu, tatilin uzun olmasıyla taleplerde artış yaşandığını aktararak, avrodaki artışın satışlarını etkilemediğini anlattı.

Uzun bayram tatili dönemini yurt dışında değerlendirmek isteyenlere bir an önce rezervasyon yaptırmaları tavsiyesinde bulunan Özkar, turların dolmak üzere olduğu bilgisini verdi.

Firmaların tatile çıkacaklara değişik avantajlı tur paketi fiyatları sunduğunu ifade eden Özkar, "İtalya 599 avro, İspanya 699, İngiltere 769, Yunanistan 139, Balkan turları 399, Portekiz 559, Prag 449, Benelüks ve Paris 599, romantik yol olarak adlandırılan Würzburg, Augsburg ve Füssen 629, Budapeşte 429, Beyrut 449, Amerika 2 bin 499 avrodan, Kapadokya ise 899 liradan başlayan fiyatlarla tatilcilere farklı seçenekler sunuyor. Uzun bayram tatilini gerek yurt içi gerekse yurt dışında geçirmek isteyenlere farklı tatil seçenekleri öneriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara