Dolar

32,5283

Euro

34,9420

Altın

2.440,01

Bist

9.716,77

Trump yönetimi Suriye için yeni bir kararname hazırlıyor

Beyaz Saray'da Suriye'de IŞİD'e karşı daha sert saldırılar yapılması için bir başkanlık kararnamesi hazırlanıyor...

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-27 17:12:45

Trump yönetimi Suriye için yeni bir kararname hazırlıyor

Sputnik'in haberine göre New York Times'a konuşan ABD'li yetkililer, Beyaz Saray'ın Suriye'de IŞİD'e karşı daha sert saldırılar yapılması için bir başkanlık kararnamesi taslağı üzerinde çalıştığını söyledi.

TOPÇU BİRLİKLER DESTEKLENECEK

Yetkililere göre, taslak IŞİD'in Suriye'deki kalesi Rakka'ya saldırılarda sahaya ABD'li topçu birlikleri ile saldırı helikopterlerinin gönderilmesini içerebilir.

30 GÜN SÜRE

Yetkililere göre Başkomutan olarak ilk Pentagon ziyaretini bugün yapması beklenen Trump, bu konudaki seçeneklerin 30 gün içinde kendisine sunulmasını isteyecek.

PENTAGONDAN NE TALEP EDECEK?

Trump yönetiminin ayrıca ABD'nin halihazırda nükleer denizaltı, yer altındaki nükleer füze depoları ve nükleer gemilerden oluşan 3 ayaklı nükleer tutumunun gözden geçirilmesi için ısrar etmesi bekleniyor.

Yine Trump'ın 'sanat eseri füze savunma sistemi' olarak andığı projesinin nasıl gerçekleşebileceği konusunda bir inceleme talep edeceği belirtiliyor.

TRUMP, KAMPANYASINDA IŞİD'İ YENMEK İÇİN 'GİZLİ PLANIM VAR' DEMİŞTİ

Trump, başkanlık kampanyası sırasında birçok kez IŞİD'i yenmek için 'gizli bir planı' olduğunu söylemiş, ancak aynı zamanda komutanlarına yeni seçenekleri değerlendirmeleri için 30 gün vereceğini de vurgulamıştı.

ABD'nin Suriye topraklarında danışmanlık yapan bir grup askeri bulunuyor. Bu askeri ekibin PYD ile de iletişim halinde olduğu biliniyor.

Haber Ara