Dolar

32,4877

Euro

34,9314

Altın

2.434,83

Bist

9.716,77

Trump, Fauci’yi kızağa çekti

Koronavirüs'le Mücadele Görev Gücü üyesi Dr. Anthony Fauci’nin salgınla mücadele sürecinde Donald Trump’la uyuşmayan açıklamaları nedeniyle 'kızağa çekildiği' belirtildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-12 09:56:51

Trump, Fauci’yi kızağa çekti

Koronavirüs'le Mücadele Görev Gücü üyesi Dr. Anthony Fauci'nin salgınla mücadele sürecinde Donald Trump'la uyuşmayan açıklamaları nedeniyle 'kızağa çekildiği' belirtildi.

The Washington Post'ta yer alan habere göre, ABD'de ilk Koronavirüs vakasının görülmesiyle salgınla mücadelenin en etkin isimlerinden biri olan Dr. Anthony Fauci'nin görünürlüğünün git gide azalması dikkati çekti. 

Vaka sayısının artmaya devam edeceğine ilişkin endişelerini, ekonominin yeniden açılmasına karşı uyarılarını sık sık dile getiren Fauci hakkında geçen hafta Fox News'a açıklama yapan Trump "İyi bir insan ama çok fazla hata yaptı" ifadelerini kullandı.

Fauci'nin ABD'nin Koronavirüs tablosuna ilişkin olumsuz açıklamalarını yorumlayan Trump, "Ona katılmıyorum" dedi. 

İsmini vermeyen bir üst düzey hükûmet yetkilisi Fauci'nin artık Trump'ı salgınla ilgili bilgilendirmediğini söyledi ve "O artık hiç Oval Ofis'te değil" dedi. Trump'ın takvimine hâkim bir başka kişi ise Fauci'nin en son Haziran'ın ilk haftasında Trump'la konuştuğunu belirtti. 

"Trump onu kovmayacak, Fauci de görevi bırakmayacak"

Trump'ın 50 yıldan uzun süre hükûmet için çalışan ve Kongre'nin desteğini alan Fauci'yi kovamayacağını belirten kaynaklar Fauci'nin de Trump'la gerilimden rahatsız olsa da salgınla mücadele ve tedavi arayışında kritik olan rolünü bırakma niyeti olmadığını ekledi. 

Koronavirüs'le ilgili yayınlar hakkında söz sahibi olan Beyaz Saray iletişim ekibinin Fauci'nin ABD'nin Koronavirüs'le mücadelesine yönelik eleştirilerinin ardından katılacağı programları iptal ettiği belirtilirken Fauci sesini duyurmak için Facebook canlı yayınları ve basılı gazete söyleşilerini kullanmaya başladı. 
 
İsmini vermeyen bir yetkili "Bizim Fauci'den istediğimiz Koronavirüs Görev Gücü'nü eleştirmeyi bırakıp düzeltmeye odaklanması" dedi. 

Haber Ara