Dolar

32,5115

Euro

34,8929

Altın

2.437,64

Bist

9.716,77

Trakya’da gezilecek yerler

Sevenleri sevdiğine kavuşturan yer Trakya’yı merak edenler böyle buyursunlar! Sizin için Trakya gezilecek yerler listesi hazırladım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-31 18:56:29

Trakya’da gezilecek yerler

Kültürüyle olsun, insanıyla olsun çok özel bir bölge Trakya. Doğal güzelliklerini zaten saymıyorum bile! Hani olur ya, hep yanı başımızda bir yer vardır, nasıl olsa gideriz deriz ama hiç gitmeyiz. Ne yazık ki Trakya öyle bir yer.  Ben de hem sizi hem de kendimi kışkırtmak için Trakya'da nereler gezilir bir araştırayım ve sizinle paylaşayım dedim. İşte Trakya bölgesinin tarihi ve turistik yerleri, beraberinde muhteşem doğal güzellikleri!

Dupnisa Mağarası, Kırklareli

Türkiye'nin en güzel mağaralarından biri. Dupnisa, Trakya'nın turizme açılmış tek mağarası. İçerisinden bir de dere geçiyor. İçerisi zaten çok güzel, buna bir de doğru ışıklandırma eklenince, mağara sizi içerisine çektikçe çekiyor. Çok da çekemiyor tabii, buranın yalnızca 500 metresini gezebiliyoruz.

Kıyıköy, Kırklareli

Trakya günübirlik gezilecek yerler arasında Kıyıköy en güzellerinden ve  muhtemelen en popüleri. İstanbul'a çok yakın. Adı gibi kıyıda köşede kalmış bir yer gerçekten de. Ormanın ortasından geçen geniş bir akarsu hayal edin. İnsanın içi hemen huzur doluyor değil mi? İşte Kıyıköy böyle bir yer! Üstelik burası bir de balıkçı kasabası. Birbirinden lezzetli balıkları bulabilirsiniz.

Uçmakdere, Tekirdağ

Tekirdağ'a bağlı bir köy olan Uçmakdere'nin harika bir doğası var. Kafa dinlemek istiyorsanız burası size müthiş iyi gelecektir. Hatta benden size bir öneri: Alın arkadaşlarınızı ve çadırınızı, gidin Uçmakdere'ye, birkaç gün geçirin burda. Hem bedeniniz hem de zihniniz taptaze olacaktır. Eğer biraz heyecan ararsanız, burda yamaç paraşütü de yapılmakta, haberiniz olsun.

Istranca Köyleri

Istranca veya Yıldız Dağları İstanbul'dan başlıyor, tee Bulgaristan'a kadar uzanıyor. Trakya'nın akciğerleri deniyor buraya. Hem gidip dağları ve doğal güzelliklerini görebilir, hem de enteresan kültürel dokuya sahip köylerini ziyaret edebilirsiniz. Ne olursa olsun, Istranca gezilecek yerler listenizde muhakkak olmalı.

İğneada, Kırklareli

Hem kültürel olarak hem de doğal olarak harika bir yer İğneada. Hemen belirteyim: Burası esasında bir ada değil. Harika bir kasaba. Üstelik hemen yanıbaşında İğneada Longoz  Ormanları Milli Parkı var ki, orayı anlatmaya kelimeler yetmez. Türkiye'nin genel bitki örtüsünden bir hayli değişik ve sizi etkileyecek bir yer. Mutlaka gidin görün derim!

image-20161010-145405-1476096845-354660807

Edirne

Evet efendim, direk şekilde Edirne'nin kendisi. Özellikle Trakya kışın gezilecek yerler arasında en iyisi. Zira kara denk gelirseniz burda, çok güzel manzaralar ortaya çıkıyor. Yanı sıra Edirne zaten Osmanlı'nın ikinci başkenti olarak tarihi önemini anlatıyor. Sokaklarında dolaşıp kaybolup, tarih boyunca güzel bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Gelibolu, Çanakkale

Gelibolu hem doğal güzellikleriyle, hem de şehir yaşantısı ile sizi çekecektir. Dilerseniz gezersiniz, doğasının, tarihinin tadını çıkarırsınız. Dilerseniz de deniz kenarında bir yere oturur yemek turizmine katkıda bulunursunuz. Zaten burası Trakya'da yemek yenecek yerler arasında en birinci. Zira çok güzel deniz ürünleri ve mezeleri mevcut.

Enez, Edirne

Enez, Edirne'nin güneybatısında, Yunanistan sınırının hemen yanı başında yer almakta ve inanılmaz güzel bir yer. Bir tarafında Dalyan Gölü diğer tarafında Meriç Nehri, öteki yanında Gala Gölü Milli Parkı'yla harika bir doğa harikası burası. O yüzden buraya gidip birkaç gün geçirmenizi ve keyfini çıkarmanızı öneriyorum.

Kumbağ

Şehirden kaçıp da denize girmek isteyenlerin günübirlik ziyaret edebileceği bir yer Kumbağ. Marmara Denizi'nin güzel kalmış nadide yerlerinden birisi. O yüzden burayı da kaybetmeden acele edin diyorum. Denize girdikten sonra Kumbağ'ın içlerine ve doğasına doğru tatlı bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

Sevgili Timetürk severler ülkemizin güzel yerlerinden birisi olan Trakya anlat anlat bitmez! E, gez gez de bitmez ama bir yerden başlamak gerek. İyi yolculuklar!

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara