Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

Trabzonspor Beşiktaş maçı saat kaçta? İşte muhtemel 11'ler...

Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş ile ikinci yarının en çok puan toplayan takımı Trabzonspor 124. kez karşı karşıya geliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-08 12:44:35

Trabzonspor Beşiktaş maçı saat kaçta? İşte muhtemel 11'ler...

Bir tarafta Süper Lig'in zirvedeki takımı Beşiktaş, diğer tarafta ikinci yarının lideri Trabzonspor... Kurt hocaların ve yıldızların müthiş kapışması ligin kaderini belirleyecek. Karadeniz bu gece, sezonun sonucu en çok merak edilen maçlarından birine ev sahipliği yapacak... 2017'ye yeni kadrosuyla müthiş bir giriş yapıp hiç kaybetmeyen ve bu formuyla 2. yarının lideri olan Trabzonspor'un rakibi Beşiktaş! Trabzonspor'un rakibi son şampiyon ve lider. Beşiktaş'ta da tablo farksız... Şenol Güneş ve öğrencileri, takipçileri Başakşehir ile Galatasaray'ın kapışacağı haftada kazanıp zirvede rahatlamanın hesabını yapıyor, 1 değil 3 puan istiyor.

‘Dik oyunla' seriye devam konusunda kararlı olan Ersun Yanal ve yıldızları, sahaya ideal kadrosuyla çıkacak. Daha da önemlisi Medical Park'ın atmosferi olacak. Tüm biletler bitti, Trabzon'da 40 bin ile taraftar rekoru kırılacak.

Siyah-Beyazlılar'ın yıldızları çok formda. Talisca ve Aboubakar gibi flaş oyuncularıyla özel olarak ilgilenen Kartal'ın deneyimli hocası, zor deplasmana rağmen kendi oyun planlarından hiç taviz vermemekte çok kararlı. Özetle bu gece sezonun maçı olmaya aday.
 

Trabzonspor-Beşiktaş maçı hangi kanalda ne zaman saat kaçta?


Şenol Güneş Medical Park Arena'da oynanacak ve bu akşam saat 19.00'da oynanacak. Dev mücadele beIN SPORTS 1'den canlı olarak ekranlara gelecek. Ayrıca maçın canlı-grafikli ve spikerli anlatımı fanatik.com.tr'de olacak.

İlk yarıda iki takım arasında Vodafone Arena'da oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 2-1'lik skorla kazanmayı başarmıştı. 

Bordo-mavili takımda ise Dame N'Doye son oynanan Çaykur Rizespor maçında kart gördüğü için Beşiktaş maçında cezalı duruma düştü. Trabzonspor'da N'Doye dışında eksik ya da sakat futbolcu bulunmuyor.

Beşiktaş'ta Gençlerbirliği maçında gözünden yaralanan kaleci Fabri'nin Trabzonspor'a karşı forma giymesi bekleniyor. Siyah-beyazlı takımda Vincent Aboubakar'ın cezası bitti. Golcü futbolcu Trabzon'a karşı forma giyebilecek.

Muhtemel 11'ler;

Trabzonspor:
Onur
Mas
Durica
Uğur
Pereira
Onazi
Okay
Castillo
Olcay
Yusuf Yazıcı
Rodallega

Beşiktaş:
Fabri
Gökhan Gönül
Marcelo
Tosiç
Adriano
Quaresma
Atiba
Oğuzhan
Talisca
Babel
Aboubakar

27. hafta maçları öncesi Beşiktaş 58 puanla liderlik koltuğunda otururken, son 10 lig maçında mağlup olmayan Trabzonspor ise 44 puanla beşinci sırada yer alıyor.

Ve sahne Aboubakar'ın...

Süper Lig'in 25. haftasında Beşiktaş'ın Antalyaspor'a konuk olduğu mücadelede ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atılan Vincent Aboubakar, cezasından dolayı takımının Gençlerbirliği mücadelesinde görev yapamamıştı. Bu karşılaşmayla birlikte cezasını tamamlayan Aboubakar, bu akşamki Trabzonspor karşılaşmasıyla formasına geri dönecek. Üst üste gördüğü kırmızı kartlar yüzünden takım arkadaşları ve hocası Şenol Güneş'ten özür dileyen ek olarak antrenmanlardaki hırslı görüntüsüyle alkış toplayan 25 yaşındaki oyuncu, bu akşam Beşiktaş'ın en önemli hücum silahı olacak. Kara Kartal'da çıktığı 19 lig maçında 6 gol ve 1 asistlik performans sergileyen Aboubakar, bu akşam takımına 3 puanı getiren isim olabilmek için çaba gösterecek.

Cenk, lyon'a saklanacak

Lyon'la oynanacak UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Vincent Aboubakar'ın kart cezalısı olmasını göz önünde bulunduran teknik direktör Şenol Güneş, bu akşamki mücadelede Cenk Tosun'u yedekte bekletecek. Kayınpederinin ölümü sebebiyle moralsiz olan Cenk, Lyon maçında ilk 11'de sahaya geri dönecek.

Fabri kalede olacak

Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'yle oynadığı son lig mücadelesinde sol gözüne top gelen Fabri'nin tedavisi tamamlandı. İspanyol file bekçisi, Medical Park Arena'da oynanacak karşılaşmada kalede olacak.

İdeal Trabzonspor

Süper Lig'in ikinci yarısında yenilgi yüzü görmeyen tek takım konumunda bulunan Trabzonspor, bugün ezeli rakiplerinden Beşiktaş'ı Medical Park Arena'da ağırlayacak. Avrupa kupalarına katılma yolunda kritik viraj olan mücadele öncesi Bordo- Mavili ekipte ideal kadroya dönüş heyecanı yaşanıyor. Son birkaç haftadır sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığı sebebiyle rotasyona gitmek zorunda kalan Fırtına'nın deneyimli çalıştırıcısı Ersun Yanal, Beşiktaş karşısında lige bomba gibi giriş yapan ilk 11'iyle çıkacak

Olcay Şahan'ın duygusal sınavı

Trabzonspor'a devre arasında 3.5 yıl formasını giydiği Beşiktaş'tan dahil olan ve geldiği ilk günden bu yana camianın vazgeçilmez ismi olmayı başaran Olcay Şahan, eski takımına karşı bugün ilk kez forma giyme şansı yakalayacak. Karadeniz ekibine kısa zamanda uyum sağlayan ve maç sonlarında oynadığı kolbastı ile Trabzon taraftarına da kendini sevdiren Olcay, Ersun Yanal'ın Beşiktaş mücadelesinde en güvendiği isim olacak. Kendisi açısından oldukça duygusal bir akşam geçirecek olan deneyimli orta saha, son Çaykur Rizespor maçında sakatlık geçirmişti. Ancak 29 yaşındaki milli yıldızın oynamasına engel herhangi bir sorun olmadığı kaydedildi. Yanal'ın idmanlarda yakında ilgilendiği Olcay, Bordo-Mavili formayla çıktığı 12 maçta 1 gol, 6 asist üretmeyi başardı.

N'doye cezalı

Karadeniz ekibinde, Çaykur Rizespor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen son haftaların golcü ismi Dame N'Doye, Beşiktaş karşısında forma giyemeyecek. Bu futbolcunun yerine teknik direktör Ersun Yanal'ın, Kolombiyalı golcü Hugo Rodallega'yı sahaya sürmesi bekleniyor. Trabzonspor'da geçen hafta kart cezası nedeniyle oynayamayan Yusuf Yazıcı, Pereira ve Uğur Demirok, teknik direktör Yanal'ın görev vermesi halinde takımdaki yerlerini alabilecek.

Medical Park Arena'da gol yemedi

Trabzonspor, Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde bulunan ve 18 Aralık 2016 tarihinde açılışı gerçekleştirilen Medical Park Arena'da şu ana kadar kalesinde gol görmedi. Bordo mavililer, 4 lig maçında 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak yenilgi yaşamadı. Karadeniz ekibi, sahasında oynadığı ilk maçta Gaziantepspor'u 4-0 mağlup etti. Daha sonra Aytemiz Alanyaspor ile golsüz berabere kalan bordo-mavili takım, Kardemir Karabükspor'u 1-0, Galatasaray'ı da 2-0 mağlup etme başarısı gösterdi.

Tranzon'daki son galibiyet Şenol Güneş döneminde

Trabzonspor, rakibi karşısında Trabzon'daki son galibiyetini siyah-beyazlı takımın başında yer alan eski teknik direktörü Şenol Güneş, döneminde aldı. En son 2011-2012 sezonunu Şampiyonluk Grubu'nda Trabzon'da Beşiktaş'ı 1-0'lık sonuçla mağlup eden Trabzonspor, rakibi karşısında 4 sezondur iç saha galibiyetine hasret kalırken bu maçlarda 2 mağlubiyet, 2 beraberlik yaşadı. Bordo-mavililer, 2013-2014 sezonunda 0-0, 2013-2014 sezonunda 1-1 berabere kaldığı Beşiktaş'a, 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında ise 2-0 mağlup oldu. Trabzonspor, bu maçlarda 5 gol yerken sadece 1 kez rakip fileleri havalandırdı.

Biletler tükendi

Trabzonspor taraftarları karşılaşmanın biletlerini tüketirken 41 bin 461 kapasitesi bulunan Medical Park Arena'da seyirci rekorunun kırılması bekleniyor. Bordo-mavililer, Medical Park Arena'da Galatasaray ile oynadığı maçta 33 bin 809 taraftarla en yüksek seyirci sayısına ulaşmıştı. Trabzonspor Kulübü, kombine kart sahibi olup Beşiktaş maçına gelemeyecek taraftarların kombinelerini yalnızca bu maç özelinde kulübe devredebilecekleri yönünde istekte bulundu. Karşılaşmada İl Spor Güvenlik Kurulunun aldığı karar gereği de yaklaşık 2 bin dolayında siyah-beyazlı taraftar da misafir takım tribününde yer alabilecek.

Güneş'in ilk maçı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, kendi adının verildiği komplekste yer alan Medical Park Arena'da ilk maçına çıkacak. Bordo-mavili takımın uzun yıllar kalesini koruyan ve teknik direktörlüğünü yapan Güneş, kendi adını taşıyan kompleksteki ilk maçında siyah beyazlı takımın başında görev yapacak. Trabzonspor'a devre arasında transfer edilen Olcay Şahan için de maç duygusal bir anlam taşıyacak. Bordo-mavili futbolcu, eski takımı karşısında galibiyet için mücadele edecek.

124. randevuya çıkacaklar

Spor Toto Süper Lig'de lider Beşiktaş ile ikinci yarının en çok puan toplayan takımı Trabzonspor, yarın Medical Park Arena'da yapacakları ilk maçta, 124. kez karşı karşıya gelecek. Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle 11 Ekim 1973'te başlayan 44 yıllık rekabette, geride kalan 123 karşılaşmanın 51'ini Beşiktaş, 43'ünü Trabzonspor kazandı, 29 maçta ise taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı. Siyah-beyazlıların 165 golüne, bordo-mavililer 130 golle karşılık verdi.

Ligde de Beşiktaş önde

Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda galibiyet sayısında iki farkla siyah-beyazlıların üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 87 lig maçında Beşiktaş 34, Trabzonspor 32 galibiyet aldı, 21 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Ligde Beşiktaş'ın attığı 120 gole, Trabzonspor 92 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında Vodafone Arena'da yapılan maçı Beşiktaş 2-1 kazandı.

Trabzonspor evinde üstün

Trabzonspor, evinde yaptığı lig maçlarında rakibine karşı galibiyet sayısında üstünlük kurdu. İki takım lig maçlarında Trabzon'da 42 kez karşı karşıya gelirken, Trabzonspor 21, Beşiktaş ise 12 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 9 maçta ise eşitliği bozamadı. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki lig maçlarında Trabzonspor 57, Beşiktaş ise 49 gol attı. Geçen sezon Trabzon'da yapılan maçı Beşiktaş 2-0 kazandı. Taraflar, bordo-mavililerin yeni stadı Medical Park Arena'da ilk kez sahaya çıkacak.

Öte yandan, iki takım arasında 2005-2006 sezonunda Trabzon'da yapılması gereken lig maçı, bordo-mavili takımın cezası nedeniyle İzmir'de oynandı ve Beşiktaş 2-1 galip geldi. Bu arada Trabzonspor, evinde yaptığı son 4 lig maçında Beşiktaş'ı yenemedi. Trabzon'da son galibiyetini 21 Nisan 2012 tarihinde Süper Final Şampiyonluk Grubu maçında 1-0'lık skorla elde eden bordo-mavililer, daha sonraki 4 lig müsabakasından 2'sini yitirdi, 2'sinde berabere kaldı.

Farklı skorlar

Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 20 Kasım 1993'te İstanbul'da yapılan lig maçında 7-1'lik skorla aldı. Siyah-beyazlılar ayrıca, 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında 5-0, 1994-1995 sezonunda da rakibini 4-0 yendi. Trabzonspor ise Beşiktaş karşısındaki en farklı skorlu galibiyetini 11 Mart 1997'de Ankara'daki Başbakanlık Kupası maçında 4-0'lık sonuçla elde etti.

Beşiktaş son 10 maçta bir kez yenildi

Beşiktaş, Trabzonspor ile Süper Lig'de yaptığı son 10 maçta sadece bir kez mağlup oldu. İki takım arasındaki son 10 randevuda siyah-beyazlılar 5, bordo-mavililer bir galibiyet aldı, 4 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Taraflar arasında Süper Lig'de yapılan son 10 maçta alınan sonuçlar şöyle:

Sezon           Maç             Sonuç

2011-2012 Beşiktaş-Trabzonspor 1 - 1 (Süper Final)
2012-2013 Beşiktaş-Trabzonspor 1 - 1
                Trabzonspor-Beşiktaş 0 - 0
2013-2014 Beşiktaş-Trabzonspor 2 - 0
                Trabzonspor-Beşiktaş 1 - 1
2014-2015 Beşiktaş-Trabzonspor 3 - 0 (Konya'da oynandı)
                Trabzonspor-Beşiktaş 0 - 2
2015-2016 Beşiktaş-Trabzonspor 1 - 2
                Trabzonspor-Beşiktaş 0 - 2
2016-2017 Beşiktaş-Trabzonspor 2 - 1


Haber Ara