Dolar

32,5600

Euro

34,9289

Altın

2.440,85

Bist

9.716,77

Trabzon'da kırk yıllık asfalt yol özlemi sona erdi

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki bir mahallenin 40 yıllık asfalt yol özlemi sona erdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-06 13:19:20

Trabzon'da kırk yıllık asfalt yol özlemi sona erdi
Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki bir mahallenin 40 yıllık asfalt yol özlemi sona erdi.

Ortahisar ilçesinin Çağlayan Mahallesi'ndeki Yanyamaç Yolu, Ortahisar Belediyesi tarafından asfaltlanarak ulaşıma açıldı. Yolun 5 bin 400 metrelik kısmında asfaltlama çalışması gerçekleştirildikten sonra karayolları ekipleri tarafından yol çizgilerinin çizilmesiyle açılan yol vatandaşlara büyük sevinç yaşattı. Yol için düzenlenen açılış törenine Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Başkan Yardımcıları Firar Bayrak, Kemal Çoban, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Çağlayan Mahallesi Muhtarı Ömer Ergenç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, "Yollarımızı standartlara kavuşturmak için bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Söz verdiğimiz gibi görev süremiz sona ermeden bütün yol sorunlarını ortadan kaldırarak, asfaltıyla betonuyla yollarımızı standartlara uygun hale getireceğiz" dedi.

Başkan Genç, belediye başkanlığına seçildiği andan itibaren bir hedef koyduğunu belirterek, "Dedik ki bizim sınırlarımız içindeki bütün yolları, görev süremiz sona ermeden bitireceğiz. Bu büyük bir hedefti gerçekten. Çünkü epeyce yol ağımız var. Bu konuda kararlıydık, azimliydik. Sizden aldığımız bu gücü, sizden aldığımız desteği arkamızda hissediyoruz. Daha doğrusu sizin verdiğiniz vergilerle beraber bize emanet ettiğiniz bütçeyi sizlere hizmet etmek için kullanıyoruz. Bu uğurda samimiyetle ifade ediyorum ki; bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Ve görev süremizin sonunda Ortahisar ilçemizin bütün yollarını asfaltıyla betonuyla yapmayı bitirmeyi Cenab-ı Allah bize nasip edecektir. Tekrar huzurunuza geldiğimiz zaman diyeceğiz ki; işte karnemiz ortada. Yapabildiğimiz bu, yapamadığımız bu. Onu da samimiyetle ifade edeceğiz. Ama şu an itibariyle bu hedefi görev süremiz bitmeden tutturacağımızı düşünüyorum. Bu hizmetler çok ciddi kaynak gerektiriyor. Bir kamyon asfaltın maliyeti 5 milyar civarında. Ama bunun kamyonu 5 milyar değil 55 milyar da olsa sizler bu hizmete fazlasıyla layıksınız" şeklinde konuştu.

Çağlayan Mahallesi Muhtarı Ömer Ergenç ise, 40 yıldır Yanyamaç yolunun asfaltlanmasını beklediklerini belirterek Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç'e teşekkür etti. Çağlayan Mahallesi'ne 2016 yılında 20 km asfalt ve beton yol döküldüğünü belirten Ömer Ergenç, 2017 yılında da belediyenin aynı miktarda beton ve asfalt yol hedefi ortaya koyduğunu ifade ederek, "Her mahallede 2-3 kilometre asfalt ve betonlama yapılırken, Çağlayanımızda 20 kilometre asfalt ve beton yol dökülmüştür. Bu yol 5 bin 400 metredir. Devamında 700 metrelik bir yolumuz daha var" diye konuştu.

Haber Ara