Dolar

32,5145

Euro

34,9180

Altın

2.435,85

Bist

9.716,77

Topuz: Öz VIP karşılama istedi

17-25 Aralık süreciyle ilgili konuşan Mehmet Topuz, Öz’le iki kere görüştüğünü söyledi. Topuz 'Mali Şube’yle yürüttükleri dosya için Öz’ü ABD’ye götürmek istedim, VIP karşılama istedi.' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-06 08:23:31

Topuz: Öz VIP karşılama istedi

17-25 Aralık soruşturması kapsamında ifadesi alınan Mehmet Topuz firari sanık Zekeriya Öz ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Topuz'un Mehmet Akif Üner, Yasin Topçu, Hamza Tosun, Mahir Çakallı'nın yanı sıra eski firari savcı Zekeriya Öz ile yoğun telefon görüşmeleri tespit edildi.

2013'TE İKİ KERE GÖRÜŞTÜM

Akşam'da yer alan habere göre, Topuz ifadesinde her şeyi tek tek itiraf etti. Firari eski savcı Zekeriya Öz'le Çağlayan'daki adliyede makam odasında iki defa görüştüklerini, ABD'den gelen bir heyetle kendisini ziyaret ettiklerini ve kendilerini adliyeden bir başsavcı vekilinin karşıladığını söyledi. Öz'le ‘Adli konularda nasıl birlikte çalışabileceklerini' tartıştıklarını anlattı. Diğer görüşmenin de yine Öz'ün makamında gerçekleştiğini, bu defa Mali Şube'yle yürüttükleri bir dosya ilgili konuştuklarını görüşmeyi Kazım Aksoy'un ayarladığını belirtti. Toplantıda konuyla ilgili Öz'ün ABD'ye götürülmesi teklifinde bulunduklarını, Öz'ün ise kendisini VIP karşılamalarını istediğini ancak bu durumu ABD'lilerin kabul etmediğini belirtti. Telefonla irtibat kurduğu eski polis müdürü Yasin Topçu ile söz konusu dosya ile ilgili bir defa Washington'a gittiklerini.

ABD SAVCISINA GÖTÜRMÜŞ

Amerikan savcısıyla görüştüklerini, Yakup Saygılı ile bir soruşturma kapsamında yine ABD ziyaretlerinin olduğunu anlattı. Eski Emniyet Müdürü Mehmet Akif Üner ile ABD- Türkiye arasında yürütülen ortak bir soruşturma kapsamında yaptıkları çalışmalar sırasında Mali Şube'de DEA görevlileriyle birlikte geldiklerinde şubede karşılaştıklarını ve telefonda görüştüğünü açıkladı.

DARBECİ ALBAYLA İRTİBATI DA ÇIKTI

Topuz'un sadece FETÖ'cü emniyet müdürleri değil 15 Temmuz darbe girişimini yöneten jandarmayla da irtibatları tespit edildi. Topuz'un darbe davasından tutuklu eski jandarma alay Komutanı Gürcan Sercan ve Anadolu Yakasındaki birliklerden sorumlu Komutan Yardımcısı Oktay Akkaya'nın da jandarma içerisinde irtibatlı olduğu belirlendi.

ABD HÜKÜMETİ RAHATSIZMIŞ!

‘MİT TIR'larının durdurulması'nda ve Adil Öksüz'ün konsolosluktan aranmasında üç maymunu oynayan ABD dile geldi, Topuz için ‘rahatsızız' açıklaması yaptı.

MİT TIR'larının durdurulmasında savcıya cevap vermeyen, Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'ün 15 Temmuz'dan 6 gün önce yine kendi konsolosluklarından arandığını ‘vize' bahanesiyle geçiştiren ABD, kendi adamları casusluktan tutuklanınca ortaya çıktı. 17-25 Aralık kumpasçısı FETÖ'cü polislerle temas kurup aldığı sahte belgeleri Savcı Prett Bharara'ya ulaştıran, firari FETÖ'cü Zekeriya Öz ile irtibatı ispatlanan büyükelçilik köstebeği Metin Topuz'un tutuklanmasına ABD'den küstah tepki geldi: Amerikan hükümeti, başkonsolosluğumuzda görevli yerel çalışanın 4 Ekim'de tutuklanmasından ve Türk hükümeti kaynakları tarafından sızdırılan ve görünüşe göre bu çalışanın hukuka dayalı bir mahkeme yerine medyada yargılanmasının amaçlanmasından büyük bir rahatsızlık duymaktadır. Biz bu iddiaların tamamen temelsiz olduğuna inanmaktayız.

Haber Ara