Dolar

32,5530

Euro

34,9365

Altın

2.443,22

Bist

9.716,77

Tesla’nın Gözü LG’de

Kore teknoloji devi LG ürettiği pil ve teknolojileri ile Tesla’nın gözünü kamaştırdı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-05 11:59:54

Tesla’nın Gözü LG’de

En büyük elektrikli araç üreticilerinden olan Tesla, Panasonic'ten pil almakla kalmıyor kendi de pil üretiyor aynı zamanda da sürekli üretimi artırmak için yatırımlarda bulunuyor. Elektrikli araçların en önemli parçası olan bataryaların üretimi ve lojistiği hala büyük bir sorun.
Tesla'nın agresif büyüme vizyonu çerçevesinde LG'den hisse alması gündeme geldi. LG pil üretimini LG Chem adı altında şirkete bağlı bir departmandan yürütürken yakın zamanda ayrı bir oluşum haline getirme planlarını açıklamıştı. Adının LG Energy Solutions olması planlanan firmanın hisselerinden almak isteyen Tesla ilk olarak %10 gibi bir oran belirledi. Tesla'nın vizyonu düşük segmentte ucuz ve kaliteli bir elektrikli araç filosuna sahip olabilmek. Bu sebeple tüm üretim kapasitesini artırmak ve maliyetleri düşürmek istiyor.
B segmentte kompakt ve ekonomik bir otomobil planlayan Tesla bunu gerçekleştirebilmek için tüm sınırları zorlayacağa benziyor. Planlanan aracın satış fiyatının Amerika için 25.000 Doları geçmemesi hedefleniyor.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara