Dolar

32,5327

Euro

34,9157

Altın

2.436,89

Bist

9.716,77

Suudi Arabistan'da 'Misyar nikahı' tartışması

Suudi Yüksek Bilim Kurulu üyesi Abdullah Al-Manea Suudi Arabistan'da açıklamaları ile büyük bir tartışma başlattı. Al-Manea, Ehli sünnet alimlerinin çoğunun yasakladığı Misyar nikahının ''meşru'' olduğunu ifade etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-11 11:56:19

Suudi Arabistan'da 'Misyar nikahı' tartışması
Timetürk Çeviri

Suudi Yüksek Bilim Kurulu üyesi Abdullah Al-Manea, Misyar evliliği hakkında konuştuktan sonra geniş bir tartışma başlattı.

El-Manea, Okaz gazetesine verdiği demeçte, "şartlar, unsurlar ve evlilik engellerinin bulunmaması durumunda misyarın doğru olduğunu'' ifade etti. El-Munea, "misyar evliliğinin aynı davranışa sahip kişisel bir eylem olduğunu ve evlilik hükümlerinin hepsinin sabit olduğunu" ekledi.

El-Manea'ya göre Misyar evliliğinde ''Doğacak çocuklar tamamen meşru'' olarak görülebilir.

de2c5358-611f-41e7-add9-f30f79e0e51e

Suudi Arabistan yargısı ise "misyar" muta nikahı ile aynı hükme sahip ve ''haram'' olarak kabul ediliyor. MİSYAR EVLİLİĞİ NEDİR?

Misyar nikahı tarafların evlilik sorumluluğu almadan rahatça kendi yaşamlarına devam etmesi ve evliliği 'sadece isim olarak' bir arada götürmesi anlamına geliyor.
Misyar genellikle Suudi Arabistan'da ve körfez ülkelerinde yazlıkçılar, farklı ikametlerde iş sahibi olanlar ve seyahate çıkanlar tarafından uygulanıyor.
Ehli sünnet alimlerin çoğu Misyar evliliğine izin vermiyor ve Müslümanların bu evlilik tipinden sakınması gerektiği uyarısında bulunuyor.

Kaynak: Arabic21.com

Haber Ara