Dolar

32,5309

Euro

34,9239

Altın

2.438,07

Bist

9.716,77

Suriyeli yetimler için yaşam merkezi

Hatay Reyhanlı'da İHH'nın katkıları ile Suriyeli yetim çocuklar için bir yaşam merkezi kurulacak. Raf Katar – İHH Çocuk Yaşam Merkezi açılışıın 2016 yılı Dünya Yetimler Günü’nde yapılması planlanıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-19 15:01:03

Suriyeli yetimler için yaşam merkezi

Mart 2011'den itibaren etkileri her geçen gün artan Suriye'deki savaşta yaklaşık 5,6 milyon çocuk mağdur olurken 700,000'i aşkın çocuğun ise yetim kaldığı tahmin ediliyor.

İHH, savaşın ilk gününden itibaren eğitim, sağlık, barınma ve çeşitli sosyal, kültürel projelerle Suriyeli 6 bine yakın çocuğu Yetim Hamilik Sistemi çerçevesinde desteklerken 250 bini aşkın yetim çocuğa ise dönemsel projelerle umut oluyor.

cocuk

Suriyeli yetimlere yaşam merkezi

İHH şimdi de Suriyeli yetim çocuklarımız için özel bir proje gerçekleştiriyor ve Raf Katar – İHH Çocuk Yaşam Merkezi projesini hayata geçiriyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapılan protokolle Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaklaşık 100 dönüm arazi üzerinde gerçekleştirilecek proje ile 990 savaş mağduru Suriyeli yetim çocuğun ihtiyaçlarının ev ortamında karşılanması ve psikolojik yönden desteklenmesi hedefleniyor.

Yetim çocuklarımız için özel olarak tasarlanan kampüste erkek çocuklarımız için 35, kız çocuklarımız için ise 20 adet villa tipi ev hazırlanıyor. Her bina 18 çocuk kalacak şekilde projelendirilirken evlerin her biri 350 metrekare olarak planlandı.

Merkezde ayrıca cami, 3 adet okul, sağlık ve poliklinik binası, toplantı ve gösteri merkezi binası, idari bina, çalışan lojmanı, ortak spor alanları, çocuk parkları, ekim-dikim amaçlı tarlalar ve geniş bir yeşil alan yer alacak.

2015 yılında 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü'nde temeli atılan Raf Katar – İHH Çocuk Yaşam Merkezi'nin açılışının yine 2016 yılı Dünya Yetimler Günü'nde yapılması planlanmaktadır.

cocuk1

Beklenen yararlar

Evlerinin olmaması sebebiyle sokakta, parklarda veya tanımadıkları kişilerle kalan çocuklara güvenli bir yuva sağlanacak.

Savaş sonucunda oluşan psikolojik sorunlar ve travmalar rehabilite edilecek.

Misyoner faaliyetlere maruz kalan yetimlere sahip çıkılacak.

Kötü niyetli örgüt ve mafya oluşumlarına karşı güvenli bir ortam temin edilecek. Çocuklar çok iyi bir eğitimci kadro ile eğitimlerini sürdürebilecekler.

Sosyal ve kültürel olarak ihtiyaç duydukları ortamlara sahip olacaklar.

Çocuklar geleceğe umutla bakacak, kendilerine ve dünyaya olan güvenleri sağlanacak.

Suriye ile Türkiye dostluğunun yetim çocuklar vesilesiyle sonraki nesillere aktarımını sağlanacak.

Haber Ara