Dolar

32,5246

Euro

34,9220

Altın

2.434,05

Bist

9.716,77

Soylu: İmamoğlu üzerinden PKK İstanbul'a sızmaya çalışıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu'nu PKK üzerinden eleştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-18 16:01:03

Soylu: İmamoğlu üzerinden PKK İstanbul'a sızmaya çalışıyor

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirerek şunları söyledi:

"Sosyal medyada zırvalar dolaşıyordu da herhalde bir belediye başkanı bunları söylemez diye aklımdan geçiriyordum. 'Bir zarfın içerisinde 20 lira var.' diyor. Cebinden çıkarıyor 20 lirayı. '20 liranın 5 lirası iptal olur mu?' diyor. Aklımızla dalga geçiyor. İmamoğlu, bir zarfın içerisinde 20 lira yok, 4 tane 5 lira var. Bunun 3'ü sağlam, 1'i sahte. İstanbul'da seçimi kazanmak için 'Sizin Allah'ınız deyip.' hepimize, şehidimize, kutsalımıza hakaret edip, oy alabilmek için Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun yanında Hızırbey Türbesi'nde dua eden Müslümanlardan da değiliz. Bana 'Ben senin geçmişini biliyorum.' diyor. Ne biliyorsun benim geçmişi mi? Allah'ıma şükürler olsun ben geçmişimden bugüne kadar domuz yiyerek gelmedim."

"İMMAOĞLU ÜZERİNDEN PKK İSTANBUL'A SIZMAYA ÇALIŞIYOR"

PKK terör örgütünün Ekrem İmamoğlu üzerinden İstanbul'a sızmaya çalıştığını aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"Bunun bedelini ödeyemeyiz. Bunu çok net söylüyorum. İstanbul güçlü bir şehirdir. PKK yeniden kaynağını finanse etmeye çalışırsa, yeniden insan kaynağını oraya göndermeye çalışırsa İstanbul'da bunun bedelini ödeyemeyiz. Beylikdüzü'ndeydim gece yarısı. Dediler ki: 10 mahalleye kreş müjdesi verdi, 1 tanesini yaptı. 'Bir cami bir Cemevi yapacağım.' dedi. 2'sini de yapmadı. 37 vaadinden 1 elin parmakları kadar yapmadı. Şimdi diyor ki: 'İstanbul'a 150 kreş yapacağım. İstanbul'a 650 kilometre metro yapacağım.' Geldi, Atatürk portresini arkasına koydu. Vardı orada bir tane onu çıkardı, onu koydu. Bizim valimiz orayı devraldığı zaman ilk sözü şu oldu: 'Vali Atatürk portresini indirdi.' Yani bizi Atatürk düşmanlığıyla karşı karşıya bırakacak. Linç ettirecek. Allah'tan kameralar var da; kendi adamlarını alıp götürdüğü ortaya çıktı da kendi namusumuzu kurtardık. Geçen akşam dinledim. Neredeyse 'Marmaray'ın ihalesini ben yaptım.' diyecek. Bakın geldiği zaman musakka edebiyatı yaptı. VIP tartışmalarında valiye 'it' deme noktasına kadar getirdi. Ve orada valiye 'İt demedim.' diyor. Dün akşam bir yayına daha çıktı. Net bir şekilde 'Bu vali itlik yapmıştır. Ona itlik yaptığını bildiririz.' diyor. Dersin ki; 'Ben sinirlendim. Yapmamam gereken bir işi yaptım.' Senin oraya girme hakkın var mı? Milletvekili gitmeden ben geçerim diyor. O zaman tamam mafya da gelsin girsin. Hak hukuku olmayan da gelsin girsin. Böyle bir şey söz konusu mu?"

TAKSİ DURAĞINI ZİYARET ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha sonra Rami Mahallesi Mahmudiye Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Vatandaşlarla sık sık fotoğraf çektiren Soylu, Eyüp 14 No'lu Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret etti. Burada doktor ve hemşirelerle sohbet eden Soylu, büyük bir mücadele içerisinde olduğunu dile getirerek, "Şeytan taşlamaktan tavaf etmeye vakit bulamıyorlar." dedi.

Rami Taksi Durağı'nda taksicilerle de buluşan Bakan Soylu, telefonlara bakarak adres aldı.

Soylu, "Rami meydan taksi buyurun. Araç var mı arkadaşlar? Düğmeciler Mahallesi Okul Sokak 17 numara. Göndeririz inşallah. Ben de Süleyman Soylu'yum size hayırlı yolculuklar diliyorum. Sağlıkla." dedi.

 

Haber Ara