Dolar

32,5327

Euro

34,9157

Altın

2.436,89

Bist

9.716,77

Soylu: Dünün acizlerinin yeni partilerinin itibarsızlaştırma çalışmaları bize sökmez

TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti icraatlarını ve terörle mücadeleyi anlatan İçişleri Bakanı Soylu, isim vermeden eski AK Partililer Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi ile Ali Babacan'ın kurduğu DEVA Partisi'ni eleştirdi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-13 17:00:39

Soylu: Dünün acizlerinin yeni partilerinin itibarsızlaştırma çalışmaları bize sökmez

Soylu, HDP'lilerin masalara vurarak tepki gösterdiği konuşması sırasında şu ifadeleri kullandı;

"Nereden zuhur ettiği belli olmayan dünün acizlerinin, yeni partilerinin karşı mahalleye yaranmak için yaptıkları açıklamalar yargıya "sopa" diyerek itibarsızlaştırmaya çalışmaları bize sökmez. Onlardan PKK'ya ne deva olur, ne de gelecek olur."

1417

Soylu, masalara vurmaya devam eden HDP'lilere, "Sizin az buçuk haysiyetiniz olsa şu siviller için bir gün başsağlığı dilerdiniz. Haysiyetsizler, haysiyetsizler, haysiyetsizler." dedi. HDP'li Hüda Kaya da "Sensin haysiyetsiz." diyerek cevap verdi.

Süleyman Soylu, ardından HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde PKK'ya katıldığını söyledikleri 18 yaşından küçük çocukları için oturma eylemi yapan kadınların çocuklarının fotoğraflarını göstererek "Çocuk terörist bunlar, çocuk. Çocuk terörist. Bunların kim olduğunu biliyor musunuz?" diye sordu ve devam etti:

"Bunlar, sizin burada PKK'nın sözcülüğünü yaptığınız terör örgütünün, annelerin evlatlarını, çocuklarını kaçırıp ellerine silah verdikleri çocuklarımız."

Soylu, Hüda Kaya'nın "Şov yapma" sözlerine de "Hanımefendi, yalandan, İslam'dan bahsediyorsun; yalandan, Müslümanlıktan bahsediyorsun." yanıtını verdi. HDP sıralarından protestoların kesilmemesi üzerine Soylu " Bak, beni kızdırmayın. PKK terör örgütü… Bak, beni kızdırmayın. Köylere gitti, kocalarını evden çıkardı, kadınlara tecavüz etti. Alçaklar, alçaklar! Bak, beni konuşturmayın. Bak, beni konuşturmayın" dedi.

Haber Ara