Dolar

32,5246

Euro

34,9220

Altın

2.434,05

Bist

9.716,77

Soylu'dan belediyelerin banka hesap numaralarının bloke edilmesine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin, banka hesap numaralarının bloke edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-04-01 09:14:53

Soylu'dan belediyelerin banka hesap numaralarının bloke edilmesine ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ülke TV canlı yayınına katılarak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Soylu, burada Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin, banka hesap numaralarının bloke edilmesine ilişkin "Devlet, vali izin vermeden banka numaraları açıklayıp 'Ben yardım topluyorum' derseniz başka devlet, yeni hükümet oluşturmak istiyorsunuz" dedi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediyelerinin, koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan ekonomik sıkıntılara karşı başlattığı yardım kampanyaları ile ilgili bir genelge yayınladı.

Genelgede, valilikten izin almadan, belediyelerin yardım toplayamayacağı ifade edildi ve Yardım Toplama Kanunu kapsamı dışındaki yardım toplama faaliyetleri hakkında kovuşturma yapılması istendi.

Genelgenin ilgili kısmı şu şekilde:

"Son günlerde bazı yerel yönetimler başta olmak üzere kurum, vakıf ve derneklerin 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanununun açık hükümlerine rağmen herhangi bir izin almadan bazı hesapları ilan ederek yardım toplama faaliyetine giriştikleri görülmüştür.

Yasalarımızda belediyelerin Yardım Toplama Kanunundan muaf olduklarına dair herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla belirli banka hesapları ilan ederek vatandaşlardan yardım talep etmek gibi yardım toplama faaliyetlerine ilişkin tüm iş ve işlemleri Yardım Toplama Kanunu hükümlerine uygun olarak yapmak zorundadırlar.

Bu kapsamda olan kurum, dernek ve vakıfların ivedilikle uyarılarak, bu kapsamdaki faaliyetlerinin, uygulamalarının Yardım Toplama Kanununun hükümlerine uygun yürütmesinin sağlanması; ikaza rağmen mevzuata uygun faaliyet yürütmeyenler ile ilgili anılan Kanunun 6'nci maddesinin ‘İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal menedilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır' hükmü çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılması hususunda, bilgi edinilmesi ve gereğini arz ve rica ederim."

 

Haber Ara