Dolar

32,5051

Euro

34,9052

Altın

2.438,76

Bist

9.716,77

“Sonları Moğollar gibi olacak” diyen Mısıroğlu: ABD Süper güç ama büyük devlet değil!

Tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu: Türkiye büyük devlettir ancak süper güç değildir. ABD süper güçtür ancak büyük devlet değildir.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-03 00:27:29

“Sonları Moğollar gibi olacak” diyen Mısıroğlu: ABD Süper güç ama büyük devlet değil!

HABER MERKEZİ | TIMETURK

ABD ve Türkiye arasında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PYD'ye yapılan silah yardımları ve Reza Zarrab davası üzerinden bir süredir devam eden gerilim sürerken, tarihçi-yazar Kadir Mısıroğlu'ndan dikkat çekici açıklamalar geldi.

“ABD TEKRAR DİRİLEMEZ!”

Mısıroğlu, twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye büyük devlettir ancak süper güç değildir. ABD süper güçtür ancak büyük devlet değildir. Büyük devletler kaybettikleri süper gücü geri kazanabilirler ancak büyük devlet olmadan süper güç olanlar bir kez çöktüklerinde tekrar dirilemezler.” dedi.

“SONLARI MOĞOLLAR GİBİ OLACAK!”

Mısıroğlu, takip eden twitinde, “ABD'nin sonu Moğollar gibi olacak! ABD eyaletler arası savaş ile yıkılacak. Dolar'ın yerine paranın te'minatı "Altın" olduğunda iktisadi olarak da çökecekler. AB de dağılacak. Bugün dünya yeni sistemin doğum sancısını çekiyor. Geleceğin dünyasının en büyük iki gücünden Türkiye ile zıdlaşan kaybetmeye mahkumdur.” ifadelerini kullandı.

Haber Ara