Dolar

32,5342

Euro

34,9406

Altın

2.438,11

Bist

9.716,77

Şii örgüt lideri Hazali: Biz Irak ordusuyuz

Irak'ın Arap Şii lideri Mukteda es Sadr, bugün Necef'te ülkedeki Şii örgüt 'liderleri' ile bir toplantı gerçekleştirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-18 22:54:23

Şii örgüt lideri Hazali: Biz Irak ordusuyuz

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Sadr'ın toplantısında bulunanların tamamı İran'ın güdümünde olan Şii Haşd-i Şaabi komutanı Mehdi el Mühendis, Bedir Tugayları komutanı Hadi el Amiri, Asaib-i Ehli'l Hakk lideri Kays el Hazali özellikle öne çıkan isimlerdi.

Toplantının ardından örgüt"liderleri" basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundular.

KAYS EL HAZALİ: BİZ IRAK ORDUSUYUZ

Musul operasyonu başlamadan birkaç gün önce "Musul, Hz. Hüseyin intikamı olacak" diyen Asaib-i Ehli'l Hakk lideri Kays el Hazali'nin açıklamalarının temelinde Irak'ta Şii gruplar olarak kurdukları birlik yatıyordu.
"Bizim tavrımız, Bağdat hükümetinin tavrı ile aynıdır" diyen Hazali, Bağdat hükümetini desteklemeye devam edeceklerini açıkladı.

Gazetecilerin Asaib-i Ehli'l Hakk'ın henüz cephede görünmediğini ve bunun sebebinin ne olduğu sorusuna Hazali şöyle bir cevap verdi:

"Bizim Musul operasyonunda olmamamız söz konusu değil. Biz Tel Afer bölgesindeki operasyonları yöneteceğiz ve şu anda da orada faaliyetlerimiz var".

Musul operasyonunda şu ana kadar Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin öne çıktığı konusunda ise " Biz operasyonda mevcuduz. Hatta tam ortasındayız. Biz Irak ordusuyuz" açıklamasında bulundu.

SADR: TÜRKİYE İŞGALCİDİR

Mukteda es Sadr da basın mensuplarına yaptığı açıklamada toplantı sonucunda ortak bir karar alındığını onun da "Türkiye'nin işgalci olduğu, ve onu engellemek her türlü tedbirin alınacağı" olduğunu belirtti.

Haber Ara