Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

Sibsi, 2. Abdullah ile görüştü

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ile başkent Amman'da bir araya geldi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 09:52:45

Sibsi, 2. Abdullah ile görüştü

Ürdün resmi haber ajansı Petra'da yer alan habere göre, başkent Amman'daki Besman Sarayı'nda bir araya gelen Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi ile Ürdün Kralı 2. Abdullah, ekonomik ve askeri alanlardaki ilişkilerin güçlendirilmesini ele aldı.

Kral Abdullah, askeri, güvenlik ve özel sektör gibi ihtiyaç duyduğu her alanda ülkesinin Tunus'a destek vereceğini ifade ederken, Sibsi ise başta sığınmacı sorunu olmak üzere komşu ülke Libya'daki olaylar nedeniyle maruz kalınan zorluklara işaret etti ve Tunus'un reformlardaki deneyimini dile getirdi.

Ortak yüksek komite çerçevesinde iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin artırılması gerektiği ifade edilen görüşmede, Tunus ve Ürdün'deki yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi için iş adamlarının yapacağı ziyaretin öneminin vurgulandığı aktarıldı. Görüşmede ayrıca, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki ihlallerinin yanı sıra Suriye'deki son gelişmelerin de ele alındığı kaydedildi.

Görüşmenin ardından Ürdün Kralı Abdullah ile Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi'nin güvenlik, askeri ve sivil savunma alanlarında işbirliği anlaşmaları imzaladığı belirtildi.

Tunus Cumhurbaşkanı Sibsi'nin, Ürdün ziyaretinin iki gün sürmesi bekleniyor.

Haber Ara