Dolar

32,4969

Euro

34,8842

Altın

2.441,70

Bist

9.716,77

Setur'dan yüzde 25 bayram indirimi

Setur'dan yüzde 25 bayram indirimi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 12:51:39

Setur'dan yüzde 25 bayram indirimi
Setur Yurt içi ve Yurt dışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay, bayram tatili nedeniyle yurt içinde kontenjanların yüzde 60'ının, yurtdışında ise yüzde 80'inin tükendiğini bildirdi.

Setur'dan yapılan açıklamaya göre Özaltay, bayram tatili nedeniyle yurt içinde kontenjanların yüzde 60'ının, yurtdışında ise yüzde 80'inin tükendiğini kaydetti.

Yurt içi tatil bölgelerine taleplerin bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte arttığını belirten Özaltay, Ramazan Bayramı'nın bu yıl yaz sezonunun en sıcak haftasına denk geldiğini, dolayısıyla bütün otel paketlerinde fiyatların kişi başı 600 lira ile 3 bin lira aralığında değiştiğini dile getirdi.

Bugüne kadar gelen rezervasyonlarda ilk tercihin Bodrum olduğunu, onu Çeşme, Fethiye ve Belek'in takip ettiğini gördüklerini vurgulayan Özaltay, özellikle Bodrum ve Çeşme'deki kontenjanların dolmak üzere olduğunu bildirdi.

Sıcaklar etkili olduğu için tatilcilere Bodrum, Çeşme ve Ayvalık gibi daha serin yerleri önerdiklerini anlatan Özaltay, "Misafirlerimize seçili ürünlerde yüzde 25'e varan bayram indirimleri sunuyoruz. Üstelik 2 bin 500 lira ve üzeri rezervasyonlara 100 lira Worldpuan hediye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Gemi turu fiyatları kişi başı 199 avro ile 5 bin 750 avro arasında "

Özaltay, yurt dışı tur kontenjanlarında artık son yerlerin olduğunu, tur fiyatlarının kişi başı 657 avro ile 3 bin 497 avro arasında değiştiğini bildirdi.

Disney temalı parkların bulunduğu Amerika ve Avrupa destinasyonlarını çocuklu ailelere ve alışveriş meraklılarına öneren Özaltay, kültür ve tarih merakı ağır basan tatilcilere ise Avrupa ve Orta Avrupa'daki Budapeşte, Viyana, Prag, Sicilya, Floransa, Roma, Venedik, Madrid, Barselona, Bilbao, Lizbon ve Porto destinasyonlarını tavsiye etti.

Özaltay, yeni keşifler ve deneyimler arayan gezginlerin ise Rusya Beyaz Geceler, İskandinavya ve Afrika'da doğal yaşam için safari turlarının tercih edilebileceğini dile getirdi.

Bayram tatili için gemi seyahatini tercih edenlerin Akdeniz sezonunun başlaması nedeniyle en çok Yunan Adaları, Ege ve Adriyatik programlarına yöneldiklerini belirten Özaltay, doluluk oranının yüzde 90'ı geçtiğini ve bayram dönemi için geçerli olan erken rezervasyon kontenjanlarının çoğunun yoğun ilgi nedeniyle tükendiğini aktardı.

Özaltay, Ramazan Bayramı dönemi kapsamında gemi turu fiyatlarının kişi başı 199 avro ile 5 bin 750 avro arasında değiştiğini ifade etti.

Bu arada Setur, Ramazan Bayramı tatili kapsamındaki erken rezervasyon kampanyası ile kişi başı yakın destinasyonlara 25 avro, uzak noktalara ise 50 avro indirim avantajıyla yurt dışı tatil seçenekleri sunuyor.

Haber Ara